Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Луганські націоналісти обговорили фільм «Собор на крові»

13 березня молодіжна референтура Луганської ОО КУН організувала для свого членства перегляд фільму «Собор на крові» режисера Ігоря Кобріна. Свого часу цей фільм демонструвався на телеканалі «1+1».
«Собор на крові» розповідає об’єктивно, без прикрас, історію України першої половини ХХ ст. Автори продемонстрували всю тяжкість та хисткість тогочасного становища в Україні, поділеної між чотирма державами, кривавий терор загарбників та дієве прагнення націоналістичних сил об'єднати Україну.

Недаремно співавтор сценарію фільму Євген Шафранський, розповідаючи про роботу над фільмом, наголошував, що тема національного руху не є новою, але основна особливість фільму «Собор на крові» полягає в геополітичному підході до аналізу та осмислення історичних фактів.

Перегляду фільму в Луганську передувала розмова з висвітленням історичного тла доби. Фільм справив на присутню молодь сильне враження. Кожен мав можливість висловити свою думку щодо побаченого, подискутувати. В кінці заходу молодь вшанувала пам'ять захисників Карпатської України.

Ганна Ємельянова, інформаційний референт Луганської ОО КУН


----------------------------------------------------

В тему:

Студент-журналіст через суд добився, щоб у Луганську його навчали українською мовою

Луганські археологи розкопали древній курган

Луганщина - колиска людства!

Проект Сенсар: мова, одяг, Лінукс
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи