Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 15
  • Переглядів: 15

Логіко-інтуїтивний екстраверт (ЛІЕ) – ENTJ

***

Достоїнства:

- динамічність, ентузіазм, діловитість;

- практичне впровадження нововведень;

- діловий ризик, неординарність рішень;

- прогноз вигідності і перспективності заходів.

 

Не можна вимагати:

- старанності в рутинних справах;

- виваженості в прийнятті рішень;

- тактовності;

- порядку й охайності.
 

 

Прояви характеру в професійній діяльності

Систематизує явища, відчуваючи їх суть, створює схеми, шліфує їх, робить більш доступними у виробництві, розкладає на складові будь-яку структуру. Відстежує властивості сировини, можливості предметів, енергетичний потенціал, зв’язок і використання явищ і подій у часі. Узагальнює і піддає логічному аналізу будь-які ситуації та події. Детальність і зайві подробиці хвилюють мало. Бачить закономірності  процесів в природі та суспільстві.

Генерує неординарні, «авантюрні», перспективні ідеї масштабного значення. Допитливий. Активно шукає найпростішу, найбільш  перспективну ідею. Глибоко її опрацьовує та створює для неї досконалу логічну систему, надаючи їй динамічності. При втіленні її використовує економічні, ефективні та доступні методи виконання роботи, що дозволяє досягти  значних результатів  при мінімумі витрат.

Впертий - у будь-якому випадку наполягає на своєму. Нетерплячий. Самостійно вирішує будь-які завдання. Щоб підписати контракт з потрібним партнером, обмірковує безліч варіантів різних ситуацій для того, щоб отримати вигідного компаньйона. Вирішуючи проблеми з партнером, діє завжди за домовленістю, не приховує задумів та планів, відкрито веде справу.

Не визнає авторитетів, але враховує ієрархії. Непосидючий, тому для ЛІЕ найкращий відпочинок - це велика, грандіозна, благородна справа, варта, щоб присвятити їй все життя. Відстоює в усьому повну свободу, відчуває себе завжди попереду. Якщо обіцяє, обов’язково зробить. Завжди робитиме те, що сам для себе визначив, і при цьому ніхто не повинен заважати. Важко працювати всупереч власному плану.

Важливість грошей розуміє як засіб для розвитку й утримання системи виробництва, а також для достатнього матеріального забезпечення кожної людини. Наприклад, не відмовить у прохані підвищити платню, щоб не загубити спеціаліста і не дозволити перейти на роботу до конкуруючої фірми.

Відчуває внутрішній дискомфорт, якщо не має належних коштів для здійснення своїх планів, потребує належного матеріального забезпечення для всіх життєвих потреб.

Наполегливий. Витривалий. Успішно діє там, де потрібно впроваджувати нові проекти та програми, особливо в науці, техніці, виробництві. Створює умови і стежить за виконанням роботи, заохочує й підтримує ініціативу. Складає перспективні плани роботи. Швидко орієнтується в складних ситуаціях, вміє докопатися до суті проблем.

Легко спілкується на будь-які теми. Швидко схоплює й запам’ятовує інформацію. Захоплюється всім новим, прогресивним, здатний захопити цим інших.

Зроблене вважає незначними з погляду нових перспектив, від яких не може відмовитись,  бо вбачає їх невичерпні можливості. Думає про те, що повинно було б бути, а не про те, що є.

Життя сприймає реалістично. Природжений лідер, в якому живе почуття героїчної романтики. Романтик не тільки в думках, а й у діях (приборканні стихій): схильний до ідеалізації людей і життя. Живе в світі своїх ідей, які надихають до нових починань при впровадженні їх у життя. Не переносить мовчання, моральних страждань, прикростей. Не приховує неприязні, не буде терпіти, а обов’язково про це скаже.

Невибагливий. З легкістю зав’язує нові знайомства з цікавими й потрібними людьми. Цінує в людях професіоналізм і компетентність. Вміє підтримувати без церемоній ділові стосунки, які мають відтінок легких жартів. Створює добрі стосунки, але чинить силовий тиск тим, хто порушує правила авантюр ЛІЕ.


В тему:

Модель психіки ЛІЕ - Джек Лондон

3. Логіко-інтуїтивний Есктраверт, (Підприємець)

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи