Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Китай заборонив слово «Пекін» у соціальних мережах після рідкісного протесту проти Сі Цзіньпіна та ковідобіснування

Категорія:

Драконівська китайська політика "Ковід-нуль" довела багатьох людей у країні до крайності. Під час незвичайної акції протесту 13 жовтня вдень на жвавому мосту в Пекіні були розгорнуті два великі банери із закликами до масових страйків і повалення президента Сі.

Китайська влада намагається стерти "будь-які сліди" рідкісного протесту, спрямованого проти президента Сі Цзіньпіна, навіть пішла на те, щоб заборонити слово "Пекін" у китайських соціальних мережах, повідомляє Express.

Китайські цензори заборонили будь-кому писати столицю країни в соціальних мережах. Влада Комуністичної партії Китаю була розбурхана і розпочала "активні дії, щоб стерти всі сліди протесту проти Сі Цзіньпіна".

Селіна Ванг із CNN написала у Твіттері, що "через кілька годин після протесту китайські цензори заборонили слова "місце" і навіть такі слова, як "воїн", "мужність", "хоробра людина".

"Незліченну кількість повідомлень у Wechat призупинено за навіть нечіткі згадки про інцидент".

Повідомлення зі словами "Пекін", "міст" або "Хайдянь" також були негайно заборонені, а пісню з назвою моста видалили зі стримінгових сервісів.

14 жовтня вранці хештег "Я бачив це" був переглянутий понад 180 тисяч разів, після чого він також був видалений.

У репортажі CNN пані Ван сказала: "Це режим, одержимий соціальною стабільністю, тому ми побачили, що цензори працюють на межі можливостей, щоб стерти всі сліди цього протесту".

Один із банерів, розгорнутих на мосту Сітонг, свідчив: "Оголосіть страйк. Приберіть диктатора і національного зрадника Сі Цзіньпіна".

Гучномовець говорив: "Нам потрібна їжа, а не тести ПЛР. Ми хочемо свободи, а не блокування. Ми хочемо поваги, а не брехні. Ми хочемо реформ, а не культурної революції. Ми хочемо голосу, а не лідера. Ми хочемо бути громадянами, а не рабами".

Під час недовгого протесту голос повторював по гучномовцю слова з транспарантів, а з автомобільних шин, які, схоже, були підпалені, виривалися клуби диму.

Пані Ван сказала: "Покарання для людей, які брали участь у демонстрації, буде дуже суворим, включно з тюремним ув'язненням і навіть гіршим".

Наші інтереси: 

Навіть китайці вже протестують проти ковідобезумства.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Дуже добра новина !

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Дуже добра новина !

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !