Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Китай обійшов Росію за виробництвом зброї: доповідь SIPRI

У 2017-му серед топ-виробників зброї було 11 компаній із США, шість - з Європи, три - з РФ. Усі чотири компанії з КНР також потрапили би в топ-20.

20012701.jpg

Фото: ЕРА

Китай вийшов на друге місце в рейтингу виробників зброї після США, йдеться в звіті Стокгольмського інституту дослідження проблем світу, передає Ліга.Новости.

SIPRI вперше вніс китайські компанії в свій рейтинг: до останнього часу експерти не робили цього, тому що не було достатніх даних для оцінки їх потенціалу. Ця обмежена інформація з'явилася, коли частина компаній вийшла на біржу і була змушена публікувати звіти.

Оцінку потужностей військово-промислового комплексу КНР аналітики виробляли, виходячи з фінансових показників компаній, відносно яких була знайдена достовірна інформація - AVIC, NORINCO, CSGC і CETC. Разом вони охоплюють три області - аерокосмічну, а також сектор наземних і електронних систем.

Спільні продажі їх озброєнь в 2017-му були на рівні $54,1 млрд, що на $16,4 млрд більше, ніж продажі десятка основних компаній ВПК РФ за той же період.

На відміну від багатьох західних фірм, у Китаї обмежують доступ до інформації про всі збройні компанії в інтересах нацбезпеки.

Наші інтереси: 

Розуміти, що Китай - небезпечний. Китай тихою сапою вибивається на перші щаблі. Дивно, що у військовій справі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи