Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Китай, Індія і Бразилія нарешті визнали Росію агресором у резолюції ООН

Категорія:

Китайська делегація проголосувала за резолюцію Генеральної асамблеї ООН, де Росія названа агресором. У документі А/77/L.65 йдеться про безпрецедентні виклики, які стоять перед Європою після агресії Російської Федерації проти України, а раніше – проти Грузії.

23050103.jpg

фото: Facebook Сторінка Сергія Кислиці

Про це повідомив постійний представник України в ООН Сергій Кислиця на сторінці у Twitter.

"ГенАсамблея 122 голосами «за» і 5 голосами «проти» ухвалила резолюцію про співпрацю ООН та Ради Європи. Спроба рф зняти  згадку про агресію щодо України провалилася в ГА. Проти резолюції проголосували 5 відомих борців з правами людини – рф, Білорусь, Нікарагуа, Сирія, КНДР", – написав він.

Враховуючи, що безпрецедентні виклики, які стоять сьогодні перед Європою після агресії Російської Федерації проти України, а доти – проти Грузії, та припинення членства РФ у Раді Європи, вимагають зміцнення співробітництва між ООН та Радою Європи, особливо для того, щоб оперативно відновити й підтримувати мир і безпеку на основі поваги суверенітету, територіальної цілісності та політичної незалежності будь-якої держави, йдеться у тексті резолюції.

Вона також закликає відшкодувати збитки, завдані жертвам російської військової агресії, та притягати до відповідальності всіх тих, хто винний у порушенні норм міжнародного права.

Окрім Китаю, за документ проголосував Казахстан і майже всі пострадянські республіки, окрім Таджикистану, Киргизстану та Узбекистану – вони утрималися.

За проголосували також Індія та Бразилія, які Москва називає “дружніми”.

Нагадаємо, 23 лютого Генеральна асамблея ООН за підтримки 141 країни ухвалила резолюцію з вимогою до РФ негайно вивести війська з України.

Наші інтереси: 

ООН продовжує ухвалювати резолюції, засуджуючи війну Росії проти України. Хоч це робить, і за це дякуємо. По-друге, Китай, Казахстан та Індія (дуже важливі країни Азії) нарешті припинили "триматися нейтралітету" і, здається, вже обрали, на чий бік стати.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Отже, Китай тепер буде не захищати Росію, а поглинати. І це добре. 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Отже, Китай тепер буде не захищати Росію, а поглинати. І це добре. 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Цікаво, чи це вже наслідок двосторонніх україно-китайських розмов ?

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !