Зображення користувача Миро Продум.
Миро Продум
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

КУЛЬТ ПРЕДКІВ. Нетуристичні звичаї України. Презентація 8 грудня 2017

Книга Наталки Фіцич про старовинні звичаї України, де використані сучасні технології. “Культ предків” (“Фоліо”, 2017) містить QR-коди, що ведуть до різноманітного відео: пісні, звичаї, майстер-класи. Презентація книги відбудеться 8 грудня 2017 о  15:00 в Національному музеї літератури. 

Книга розповідає про старовинні звичаї України, що дійшли до наших днів. Кожен розділ присвячений окремому звичаю протягом одного календарного року від Масниці до Стрітення (тобто від весни до кінця зими). Таким чином книга охоплює увесь обрядовий цикл звичаїв, акцентуючи увагу на найбільш давніх, що дійшли до наших днів: деякі з них маловідомі, інші знамениті на увесь світ.

Книга має сучасний дизайн та містить QR-коди. Такий підхід обраний задля того, аби зацікавити молодь. До того ж такі відео допомагають читачу-глядачу глибше зануритися у атмосферу старовинного звичаю.  Також книга містить кулінарні рецепти давніх страв, без яких не обходяться звичаї, та різні додатки (легенди та перекази, повір’я, прикмети, поради).

Книга написана за наслідками зйомок документального циклу “Культ предків”. Прем’єра циклу відбулася на День незалежності 2017 на телеканалі “Прямий”.  Зйомки документального циклу проходили у співпраці із відомим етнографом Олексієм Долею. У кожному розділі Наталка Фіцич та Олексій Доля вирушають у експедицію на пошуки старовинного звичаю, зустрічаються з людьми, які його зберігають, дивляться, а іноді беруть участь. І знаходять унікальні звичаї, про які мало хто знає.

Олексій Доля
Олексій Доля

Знаменитий етнограф. Директор Центру фольклору та етнографії Інституту філології КНУ імені Тараса Шевченка. Колишній заступник директора Музею народної архітектури та побуту у Пирогові. Був організатором ярмарків майстрів на багатьох фестивалях, в тому числі на Країні Мрій.

Наталка Фіцич
Наталка Фіцич

Телевізійний журналіст. Була автором телевізійних проектів на 5му каналі та на Першому національному каналі. Зокрема, “ПроОбраз із Наталкою Фіцич” (про видатних діячів української культури), “Майстер-клас” (проект про народні ремесла України), документальний цикл “Відкрита зона” (соціальні, історичні та культурологічні явища та персони в Україні). Один із фільмів документального циклу “Відкрита зона” під назвою “Сам” здобув “Бронзову оливу” на Міжнародному фестивалі документальних фільмів у Бар, Чорногорія.

Наші інтереси: 

Пізнаємо звичаї предків. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Наталія Недосєко.
0
Ще не підтримано

Дякую. Сьогодні зробила замовлення через видавництво "Фоліо"

Коментарі

Зображення користувача Наталія Недосєко.
0
Ще не підтримано

Дякую. Сьогодні зробила замовлення через видавництво "Фоліо"

Зображення користувача Дмитро Вернигора.
0
Ще не підтримано

Було б добре, якби ця книга надійшла в українські бібліотеки, щоб усі охочі змогли її прочитати.

Коли ти твердо йдеш шляхом, яким почав іти, то... ти щасливий.                   (Г.Сковорода)