Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

КСУ перевірить конституційність Угоди про розміщення Чорноморського флоту РФ в Україні

Світ:

До Конституційного суду надійшло конституційне подання 49 депутатів щодо відповідності конституційності угоди між Україною і Росією із питань перебування Чорноморського флоту РФ на території нашої держави.

"До Конституційного суду 31 березня надійшло конституційне подання 49 народних депутатів щодо відповідності Конституції України (конституційності) угоди між Україною та російською федерацією з питань перебування чорноморського флоту російської федерації на території України від 21 квітня 2010 року, ратифікованої Законом України від 27 квітня 2010 року №2153-VI "Про ратифікацію Угоди між Україною та російською федерацією з перебування флоту російської федерації на території України", йдеться у повідомленні Конституційного Суду України.

Зазначається, що суб’єкт права на конституційне подання вважає, що ця угода не відповідає частині сьомій статті 17 Основного Закону України, і стверджує, що оскаржувана угода суперечить принципам забезпечення нацбезпеки.

Крім того, народні депутати України наголошують на відсутності нормативно-правової бази для вчинення міжнародної угоди такого змісту. Тож, на думку суб’єкта права на конституційне подання, є причини для визнання Угоди неконституційною.

Нагадаємо, Угода була підписана 21 квітня 2010 року в Харкові колишнім Президентом України Віктором Януковичем і колишнім президентом Росії Дмитром Медведєвим. Згідно з угодою, термін перебування Чорноморського флоту Російської Федерації в Севастополі продовжено з 2017 до 2042 року з автоматичним продовженням на п’ять років.

Після анексії Криму Рада Федерації РФ 1 квітня 2014 року в односторонньому порядку денонсувала Угоду про перебування Чорноморського флоту РФ на території України.

За словами начальниці Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк, Чорноморський флот РФ практично перебуває у своєрідній "пастці". Оскільки окупанти навіть якщо й забажають, то не мають можливості його вивести з Чорного моря, а лише розосередити.

Наші інтереси: 

Під час цієї гарячої фази війни робиться те, що потрібно було робити ще у 2014 році.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи