Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Кремль атакує. Як світ відреагував на вторгнення армії Путіна в Україну

Світ:

ТСН.ua зібрав разом заяви найвпливовіших політиків щодо вторгнення російських військ в нашу країну.

У середу, 27 серпня, (примітка АС насправді у вівторок 19 серпня) була введена регулярна російська армія на територію України. Провідні країни світу вже визнали це вторгненням, а деякі навіть назвали його повномасштабною війною. Росія ж продовжує не визнавати присутності своїх військ.

У зв'язку з проривом російських військових, сьогодні президент Порошенко скликав екстрене засідання РНБО, на якому обговорювалися подальші дії наших військових. Єдине, що відомо, Україна не стане грати за правилами Кремля і не вводитиме воєнний стан на Донбасі.

Крім того, Порошенко під час свого виступу на засідання РНБО визнав, що ситуація в зоні АТО дійсно складна, але вона контрольована. Також він наголосив на тому, що Україна в змозі відбити будь яку зовнішню агресію. У зв'язку з цим президент закликав українців не піддаватися паніці.

Зазначимо, починаючи з середи світові лідери висловлювалися з приводу введення російських військ на територію Україну. ТСН.ua зібрав разом заяви найвпливовіших політиків щодо вторгнення армії Путіна.

Держдеп США: це пряме вторгнення

27 серпня представник Держдепартаменту США Джен Псакі під час брифінгу заявила, що Росія здійснює пряме військове вторгнення в Україну, обманюючи власних солдатів та їхні сім'ї. "Всі дані вказують на те, що на часі йде контрнаступ російських військових на Донецьк і Луганськ", - сказала вона, додавши, що російська влада при цьому обманює власних солдатів та їхні сім'ї.

Російські танки, терористи

"Ми стурбовані тим, що уряд РФ не бажає говорити правду, незважаючи на те, що військові просунулися майже на 40 кілометрів вглиб України", - зазначила представник Держдепартаменту США.

МЗС Латвії: це повномасштабна війна

Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс вважає, що повідомлення про появу російських військ на території України свідчать про початок повномасштабної війни.

"Російське вторгнення в Україну повинно бути розглянуто Радою безпеки ООН як акт агресії. ООН має реагувати відповідно, це - війна", - написав Рінкевичс у своєму Twitter, закликавши до негайної реакції міжнародного співтовариства.

Екс-президент Грузії: це неоголошена війна

Колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі впевнений, що Росія вторглася в Україну і зараз йде неоголошена війна. За його словами, те, що роблять росіяни, не можна назвати сепаратистським конфліктом, терористичною атакою або "російської контратакою". Він називає це вторгненням і війною і пропонує світовій спільноті називати речі своїми іменами.

саакашвілі

"Зараз я ділюся досвідом з українськими братами і сестрами в Києві з приводу того, що грузини знають дуже добре: сотні російських танків, бронетранспортерів і систем "Град" перетинають міжнародний кордон і атакують села і міста. І світ не може зважитися, як же це назвати", - зазначив колишній грузинський президент.

МЗС Великобританії: Росії слід зупинитися

Міністр закордонних справ Великобританії закликав Росію припинити дестабілізацію ситуації в Україні. За його словами, британське МЗС стурбоване через можливе посилення військових дій Росією.

"Дуже стурбовані повідомленнями про подальше вторгнення в Україну, яке підтримує Росія. Росії слід припинити дестабілізацію сусіда", - зазначило МЗС.

МЗС Канади: об'єднанні заради України

Міністр іноземних справ Канади Джон Берд, що Канада зі своїми однодумцями повинна чітко висловитися стосовно агресії Росії в Україні. Крім того, канадський політик на своїй сторінці в Фейсбуці поставив хештег #UnitedForUkraine (об'єднані заради України).

Фб глави МЗС Канади Джона Берда

"Акти російської агресії та залякування по відношенню до України закликають до колективних дій. Канада разом зі своїми однодумцями і союзниками повинна чітко виразитися", - наголосив він.

Президент Франції: ЄС змусить Росію поважати правила

Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що присутність російських військ в Україні є "нестерпною" та "неприйнятною", і Євросоюз не може з цим миритись. "Якщо з'ясується, що російські військові присутні на українській землі, це буде нестерпно і неприйнятно", - заявив він. За його словами, Європа навіть може посилити санкції проти Росії.

При цьому він додав, що хотів би уникнути такого розвитку ситуації, тому що санкції не відповідають "ані нашим інтересам, ані інтересам Росії". "Росія не може сподіватися на те, що у ХХІ столітті вона усе ще буде потугою, яка не поважає правил", - заявив Олланд.

Президент Литви: це загроза міжнародній безпеці

Президент Литви Даля Грибаускайте заявила, що Литва рішуче засуджує вторгнення російських військ в Україну. "Це становить загрозу міжнародному миру та безпеці".

Трохи раніше з приводу російського вторгнення висловилося й МЗС країни. Литва закликала Росію забрати все своє озброєння, техніку та вивести свої війська з України. Також в МЗС закликали припинити в будь-якій формі підтримувати збройних сепаратистів на сході України.

НАТО: в Україні понад тисяча російських військових

На території України воюють більше тисячі російських солдатів, які ведуть активні бої в Україні. Про це заявив офіцер сил Північноатлантичного альянсу (НАТО). "Вони підтримують сепаратистів. Б'ються разом з ними", - розповів представник НАТО

Базування військ

Пізніше альянс заявив про скупчення російських військ на кордоні з Україною і нарахував їх близько 20 тисяч. Щоб не буду голослівними, НАТО опублікувало знімки із супника, які підтверджують вторгнення Росії в Україну.

МЗС Польщі: це агресія

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський переконаний, що Росія порушила міжнародне право, тому ООН та ОБСЄ повинні прийняти конкретні рішення. Дії Росії у Східній Україні він називає агресією.

"Є таке американське прислів'я – коли щось виглядає як качка і квакає як качка, то є качкою. Без сумнівів – це агресія. Ми маємо інформацію про російських солдатів на території України впродовж кількох тижнів. Тепер їхня кількість збільшилася. Збільшилася теж кількість важкої техніки. Безперечно, маємо справу із вторгненням з боку Новоазовська, а це – відкриття нової операції".

Ходорковський: Росія воює з Україною

Російський опозиціонер Михайло Ходорковський закликав росіян виступити проти війни з Україною. "Ми воюємо з Україною. По-справжньому. Посилаємо туди солдатів і техніку. Українці б'ються добре, але відступають. Сили, звичайно, не рівні", - зазначає він.

Ходорковський у Києві_7

Ходорковський зазначив, що росіяни ховають "своїх вчорашніх товаришів по службі, друзів і рідних, які зараз по обидві сторони, які вбивають одне одного не тому, що хочуть, а тому, що старіючій владі завжди потрібна кров".

Росія: наших військ в Україні немає

Примітно, що попри заяви світу про вторгнення, Росія не бачить своїх військ в Україні. Постпред РФ на засіданні ОБСЄ заявив, що ніяких російських військових колон в Україні немає.

"Ніяких російських колон немає", - сказав Андрій Келін після спеціального засідання постійної ради ОБСЄ. Це говорить про те, що Росія, незважаючи на реакцію світу, таємні похорони своїх військових, бунт матерів російських солдатів, яких відправляють воювати на Донбас, продовжує не визнавати, що її армія таки веде бойові дії в Україні.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи