Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ковідобіснування призвело до того, що японців вчать посміхатися після років носіння масок

У Японії відкривають тренінги, де допомагають людям, які "розучилися посміхатися" під масками. Одразу кілька ЗМІ розповіли про те, що в Японії стають популярними тренери з посмішки, які допомагають японцям "натренувати м'язи" і повернути навичку посміхатися.

23052202.jpeg

Keiko Kawano and her assistant Yuri Tanigaki. Фото: LOUISE CLAIRE WAGNER

The Guardian розповідає історію тренера з навчання усміхатися Кейко Кавано, яка до пандемії працювала радіоведучою. Вона помітила, що її усмішка перестає бути виразною, щойно вона припиняє робити вправи з техніки мовлення. Це наштовхнуло її на думку, що для гарної посмішки потрібно тренувати м'язи. У пандемію Кавано давала онлайн-уроки, учасники яких навчалися робити так, щоб усмішку було видно навіть за умови одягненої маски.

Кейко Кавано дає персональні уроки (година коштує 7700 єн, тобто близько 50 євро), а також навчає в школах і компаніях (наприклад, в IBM Japan, японському підрозділі одного з найбільших у світі виробників і постачальників апаратного та програмного забезпечення). До неї звертаються, щоб навчитися гарно посміхатися на сімейному фото або побаченні, під час пошуку роботи та роботи з клієнтами.

Після трьох років носіння масок в епоху Covid деякі японці відчувають, що їхня міміка трохи заіржавіла. Зустрічайте Кейко Кавано, інструктора з посмішки. Так починається стаття в The New York Times.

Під час пандемії носіння масок не було законодавчо закріплено в Японії, але воно все одно стало повсюдним – частково тому, що японці десятиліттями носили маски для захисту від алергії чи забруднення або з ввічливості, щоб захистити інших від хвороби.

Але найбільший сплеск попиту на її послуги припав на лютий, каже вона, коли уряд оголосив, що офіційні рекомендації щодо носіння масок будуть значно пом'якшені.

Згадуємо, як посміхатися? Японські тренінги допомагають підготуватися до життя після масок. Так називається стаття в The Japan Times від 14 березня 2023 року, у якій розповідається, як близько 20 людей зібралися в неділю вранці в Йокогамі на тренінг з посмішки, за день до перегляду правил носіння масок, в надії підготувати себе до "нової норми" життя без масок на обличчі.

 

Наші інтереси: 

Дивовижно читати про наслідки ковідобіснування, про те, як залякали людей, і вони покірно носили маски... хоча маски не захищають від вірусів, їх носіння безглузде.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

І після цього, хтось може назвати японців розумними?

Коментарі

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

І після цього, хтось може назвати японців розумними?