Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Котигорошко - козацька боротьба для найменших

Більше сотні дітей прийшло подивитися і взяти участь у фіналі ЗОШ №25 міста Рівного з боротьби "Котигорошко". Всього фіналістів було 76 - 35 з четвертих класів і 41 з третіх. Правила прості - виштовхати супротивника з кола, або змусити його торкнутися килима третьою точкою опори. 

15103101r.jpg

Дарина Висоцька радіє перемозі!
Дарина Висоцька радіє перемозі!

Цей вид козацької боротьби не потребує особливої підготовки, тому й дозволяє залучати всіх бажаючих.

Готувалися ми довго - потрібно було зібрати 15 тис. грн. на килими (4х4 метри). До речі, дякую усім, хто долучився і допоміг зібрати кошти. Ви допомогли зробити дітям свято ;)
Немало часу пішло на організаційні питання - домовитися зі школою, узгодити час, провести відбіркові змагання...

Доходило до того, що діти ловили мене та вчителя фізкультури і питали коли вже нарешті. Ентузіазму було багато :))) Вийшло так, що ми не розділяли хлопців та дівчат. Хоча, напевно, варто. Навесні так і зробимо. Хоча, це не завадило дівчатам займати призові місця. Навіть у категоріях, де було по 8-11 учасників.

Діти змагалися по-різному. Хтось просто виштовхував, хтось намагався робити підніжки чи кидки. А хтось - відходив з лінії атаки і використовував силу супротивника - гляньте на відео останнє сходження. Що цікаво - не всі мої учні, які приймали участь у цих змаганнях використовували прийоми, які учили перед цим. Та це не страшно - ще скористаються.

Все у нас вийшло добре і без зайвого офіціозу. Грамоти отримали усі, а переможці - ще й медалі та книги видавництва "А-БА-БА-ГАЛА-МАГА". З книгами допоміг відомий рівненський журналіст і депутат облради Сергій Штурхецький. При цьому він розумів, що ніякої реклами не отримає. Тому дякую йому тут ;)

Взагалі приємно, що є люди, які допомагають. Долучилися і козаки - транспорт, гроші на килим, фотограф, і волонтери ДАРу - транспорт, грамоти, технічна підтримка, і Самооборона Рівненщини - допомога з організацією.

Велике дякую директору 25 школи Сергію Павловичу - у нього вистачило мужності дати дозвіл на проведення перших таких змагань на базі школи. А ще дякую учительці, яка допомогла нагороджувати дітей ;) Без неї я б не справився.

Отже ми маємо перших 33 учасника загальноміського фіналу боротьби "Котигорошко", який відбудеться 19 грудня на Святого Миколая. Чого перших? Бо далі ідемо в інші школи Рівного.

Змагання відбулися 27 жовтня, на день народження Нестор Махна - легендарного українця, який воював за кращу долю українського народу. Це дуже символічно. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Дмитро Ткачук.
0
Ще не підтримано

Приємно бачити статтю Семена Монаха на Народному Оглядачі!А ще приємніше,що давні козацькі бойові традиції,поступово відкриває для себе підростаюче покоління!Значить прорвемося!...

Змінися сам і світ зміниться навколо тебе!

Коментарі

Зображення користувача Дмитро Ткачук.
0
Ще не підтримано

Приємно бачити статтю Семена Монаха на Народному Оглядачі!А ще приємніше,що давні козацькі бойові традиції,поступово відкриває для себе підростаюче покоління!Значить прорвемося!...

Змінися сам і світ зміниться навколо тебе!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Семен Монах уже на нашому сайті! https://www.ar25.org/user/semen-monah

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Практикували вчора з моїми козачатами "Котигорошко".
Сподобалося!!! )))

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Семен Монах.
0
Ще не підтримано

Якщо це цікаво - можу дати детальнішу інформацію про правила.

Козацьке бойове мистецтво "Спас"

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

!Гарна думка, Семене. Створи статтю, буду вдячний.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.