Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Компанія Rheinmetall та Укроборонпром утворили спільне підприємство, яке буде здійснювати обслуговування та ремонт західної техніки

Категорія:

Також на цьому підприємстві буде проходити локалізація виробництва провідних зразків техніки Rheinmetall AG. ТОВ “Rheinmetall–Українська оборонна промисловість” було зареєстровано 18 жовтня 2023 року, повідомив під час Німецько-українського бізнес-форуму в Берліні Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

23102404.jpg

Ремонт танку Leopard 2 на підприємстві Rheinmetall у Німеччині. Фото Rheinmetall AG

"Створення спільного підприємства є без перебільшення знаковою подією, яка виводить співпрацю між нашими країнами на якісно новий рівень та дозволить нам разом будувати арсенал вільного світу", – написав Денис Шмигаль на своїй офіційній сторінці у Telegram.

Створення спільного підприємства в першу чергу направлене на ремонт та підтримку у боєздатному стані бойової техніки, переданої Німеччиною, а також іншими західними партнерами. У майбутньому на потужностях цього підприємства буде можливість локалізації виробництва деяких зразків військової техніки. Разом з тим, будуть створені ще два підприємства, які мають спеціалізуватись виключно на виробництві озброєння, пише Мілітарний.

Перші повідомлення про створення спільного підприємства з’явились весною 2023 року.

Спочатку співпраця охоплюватиме технічне обслуговування та ремонт бронетехніки в Україні. Паралельно підприємство готуватимуть для виробництва нових танків.

28 вересня 2023 року Федеральне антимонопольне відомство Німеччини (Bundeskartellamt) дозволило Rheinmetall створення спільного оборонного підприємства.

"Спільне підприємство базуватиметься в Києві та займатиметься сервісом і технічним обслуговуванням, а також складанням, виробництвом і розробкою військових транспортних засобів", – йдеться в заяві німецького антимонопольного відомства.

Наші інтереси: 

Нове спільне підприємство може в рази збільшити об’єми з ремонту військової техніки та забезпечити додаткові робочі місця для місцевого населення.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи