Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Казахстанським блогерам пропонують великі гроші за тури в так звані "ДНР" та "ЛНР"

Категорія:

Відомий казахстанський блогер Алішер Єлікбаєв розповів, як росіяни запрошували його з'їздити в "ДНР" та "ЛНР" і написати "чесні враження" та водночас "підтримати наших бійців". Російська компанія, яка займається просуванням у соцмережах, запропонувала блогеру вирушити у тур окупованими територіями України. Замовник пообіцяв доставити Єлікбаєва спецбортом з Астани та навіть висловив готовність підлаштуватися під його графік.

Це листування він виклав на своїй сторінці у Фейсбук. Замовник запевняє, що гостю у разі згоди не знадобиться нікого хвалити, проте потрібно буде "підтримати наших бійців", тобто військових, які беруть участь у так званій "спеціальній військовій операції" в Україні. Платити обіцяють добре. Переліт, розміщення та охорона – все від сторони, що приймає, пише Настоящее время.

За словами Єлікбаєва, компанія, від якої надійшла пропозиція, працює на російському ринку вже давно. Насамперед її представники неодноразово контактували з його рекламним менеджером з інших комерційних проектів, пов'язаних із просуванням у соціальних мережах. Одна публікація в інстаграмі Єлікбаєва коштує понад $7000. За блог-тур у так звані народні республіки замовник готовий платити більше.

"Вони готові були обговорювати ціну шляхом підвищення ставок і все інше. Але це було марно в нашому випадку, тому що ми одразу відмовилися. Ми підтримуємо Україну. Конкретно я та мій менеджер з реклами", – розповідає блогер.

Алішер Єлікбаєв – не єдиний, кому в Казахстані надходила аналогічна пропозиція. Блогер упевнений, що далеко не у всіх з них така ж принципова позиція щодо війни в Україні. А якщо зважити на те, що замовник гарантує безпеку і готовий підвищувати ставки, бажаючі в будь-якому випадку знайдуться, вважає Єлікбаєв.

"Треба враховувати, що в Казахстані проживає досить велика кількість людей, які в цій війні підтримують Путіна і підтримують Російську Федерацію. І це не маленький відсоток людей, щоб ви розуміли. Тому ці люди просто стануть на кілька тисяч доларів багатшими, і все", – каже він.

Примітно, що пропозиція відвідати окуповані території України казахстанським блогерам надійшла напередодні офіційного візиту до Астани Володимира Путіна. Єлікбаєв не відкидає, що це взаємопов'язані речі.

Сам блогер вважає, що інформаційна підтримка анексованих так званих народних республік знадобилася для створення позитивного образу озброєних сепаратистів, які діють на захоплених українських теренах.

Наші інтереси: 

Розуміємо, що в час, коли ми живемо, інформаційна війна має особливе значення. Російська пропаганда вміє спотворювати реальні події та підтасовувати факти. Ворог не шкодує грошей, щоб представити все у вигідному для себе світлі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи