Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Італійські села готові платити, аби до них переїхали жити і працювати

Категорія:

Невеликі села в регіоні Калабрія, що в Італії, готові платити $33 тисяч тим, хто до них приїде жити та працювати, а також тим, хто почне тут власний бізнес. Але, щоб отримати кошти, нові мешканці мають бути не старше 40 років.

21071503.jpg

Фото: Comune Laurenzana

Проект називається "активний дохід від проживання", до нього включені села, в яких проживають до 2000 осіб. Обрати можна будь-яке – хоч у горах, хоч на березі моря, пише CNN.

На проект уже виділили понад 700 000 євро – найближчим часом почнуть приймати онлайн-заявки учасників. Для участі в проекті охочий переїхати й отримати $33 000 (28 000 євро) повинен отримати посвідку на проживання в Італії, бути готовим до переїзду протягом 90 днів із моменту подачі заявки й відкрити свій бізнес з нуля або прийняти пропозицію про роботу, яка потрібна селу.

Для виплати 28 000 євро є два варіанти: частинами щомісяця (800-1000 євро протягом двох-трьох років) або одноразово (на відкриття комерційного підприємства – готелю, ресторану, бару, сільського фермерського господарства або магазину).

Зараз доступні села Аєта (Aieta), Цівіта (Civita), Альбідона (Albidona), Сан Донато ді Нінея (San Donato di Ninea), Каччурі (Caccuri), Санта Северина (Santa Severina), Сант'Агата дель Б'янко (Sant`Agata del Bianco), Cамо (Samo), Бова (Bova).

Член регіональної ради Джанлука Галло сказав, що зараз відпрацьовуються технічні деталі проекту, такі як сума і тривалість виплат. Також розглядається можливість включення до нього сіл із населенням до 3000 осіб, адже села вже проявили інтерес до проєкту.

За його словами, мета – підняти місцеву економіку і вдихнути нове життя в невеликі спільноти.

"Ми хочемо, щоб це був експеримент соціальної інтеграції. Залучайте людей до життя в цьому регіоні, насолоджуйтеся обстановкою, доводьте до ладу невикористовувані місця, такі як конференц-зали та монастирі", – додав Галло.

 

Наші інтереси: 

А ви б переїхали до села, якби в Україні був подібний проект? Чи взялися б ви підняти місцеву економіку і вдихнути нове життя в якесь українське село? Розуміти, що потрібно формувати невеликі спільноти й будувати нове життя без паразитів та задля власних інтересів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Оце є добрий та дієвий спосіб вирішити демографічну проблему! Нам би щось подібне!

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Оце є добрий та дієвий спосіб вирішити демографічну проблему! Нам би щось подібне!

Якщо прагнеш чуда - створюй його!