Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 108
  • Переглядів: 117

Ігри психопатів: світло відключають заради хабарів та приборкання непокірних мерів – ТСН

Категорія:

За словами Олега Попенка, експерта з питань ЖКГ, у нас ручна система управління енергетикою. Існує досить багато корупційних та політичних факторів, які на це управління впливають. От здогадайтеся, чому зараз у Києві так часто вимикають світло? Звісно, що рубильник вимикає не сам мер столиці, але ж не всі це знають. А саме таким чином можна впливати на передвиборчі вподобання електорату.

"Ручне управління енергетикою малоефективне та має свої вади. Існує досить багато факторів – корупційних, політичних, які на це управління впливають. Тому маємо таку ситуацію. Чому у нас такі нерівномірні вимкнення? Тому що електроенергія у цей момент десь або комусь більш потрібна, або десь-комусь вигідно, щоб так було. Тож таке відбувається, а хтось думає, що це залишиться непоміченим", - розповідає Олег Попенко, голова Спілки споживачів комунальних послуг, експерт сфери ЖКГ – повідомляє ТСН.ua.

Він додає, що, на жаль, у нас діє практика, коли питання вирішуються завдяки телефонному дзвінку.

"Щоб ви не сумнівалися, на відключення електроенергії впливають навіть рейтинги мерів міст, політична чи соціологічна складові того чи іншого регіону. Та навіть лояльність того чи іншого мера до влади, впливає на відключення від світла у місті. А ще додайте сюди вміння домовитися певних депутатів, які "контролюють" той, чи інший регіон – це теж впливає на відключення світла", - пояснює Олег Попенко.

Він додає, що може бути й інакше, наприклад, коли у регіоні немає представників від провладної більшості та мера з рейтингом, то ніхто і не цікавиться, скільки ті люди сидять без світла. Вимкнули – і край.

Чому страждає Київ?
"На жаль, все це впливає на процеси пов’язані з електроенергією. Бо цими відключеннями можна вплинути на електоральні вподобання населення. От здогадайтеся, чому зараз у Києві так часто вимикають світло? Звісно, що рубильник вимикає не сам мер столиці, але ж не всі це знають. А саме таким чином можна впливати на передвиборчі вподобання електорату. Звісно, що мої слова не є догмою, але саме так відбувається в країні", - додає Олег Попенко.

Експерт підкреслює, що у Дніпрі взагалі нема відключень світла.
"То можливо, це теж лояльність? У Дніпрі розташована величезна кількість промислових підприємств, але таких відключень як у Києві там нема. А у Харкові, навпаки, вже зменшилася кількість відключень, там вони мінімальні. У Києві ж кількість відключень вже більша у рази, ніж у Харкові. Додам, що довіра мешканців до місцевого мера найвища в Україні – 90%. Тож це спонукає до сумних висновків. Гадаю, щоб не ставалося подібного, управління енергетикою має бути автоматичним та ефективним, і відповідно рівномірним для усіх міст", - зауважує Олег Попенко.


Коментар Сергія Пояркова:

Наші інтереси: 

Це типова афера психопатів, спрямована на посилення свого домінування, отримання хабарів та узаконене наповнення своєї годівниці у формі Енергоатома, куди підуть 85% додаткових надходжень від підвищення тарифів на світло.  

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ельфи – з кінофільму "Володар перстенів"

Шлях Лебедів, або Як увійти в ельфійський простір волі. Світотворча тріада: омолодження, інновації, удача

Для заснування нової цивілізації необхідне поєднання трьох обов’язкових компонентів – керованої молодості, інноваційності та удачі. Щоб стати ельфом (елбедем, лебедем), треба піднестися в ельфійський...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Три з половиною мільярди гривень, отримані від підвищення тарифів на світло, таки планують "розпиляти" – пояснює Сергій Поярков.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Три з половиною мільярди гривень, отримані від підвищення тарифів на світло, таки планують "розпиляти" – пояснює Сергій Поярков.

Все, що робиться з власної волі, – добро!