Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець

Хто в Україні отримує найбільші пенсії. Максимальна пенсія у 2024 році в Україні становить 23 610 гривень, але судді мають більше

Світ:

Максимальну пенсію у 23 610 гривень можуть отримувати депутати, чиновники та науковці. Понад 23 610 гривень отримують судді. Розмір їхнього довічного грошового утримання не обмежений і може перевищувати 100 000 гривень на місяць. Також пенсію, вищу за максимальну, можуть отримати військові та поліцейські.

Порядок нарахування пенсії військовим регулюється законом №2262. Такі виплати можуть перевищувати максимальний розмір пенсії. Допомога військовим за вислугу років становить від 50% до 70% від розміру грошового забезпечення під час служби, пише УНІАН.

Максимальна пенсія у 2024 році в Україні становить 23 610 гривень, мінімальна – 2361 гривень. Закон визначає мінімальний і максимальний розмір пенсії. Він прив'язаний до прожиткового мінімуму.

23 610 гривень – це максимально можливий розмір пенсії за віком з усіма можливими доплатами. Однак судді, які навіть не досягли пенсійного віку, можуть отримувати довічне утримання у 100 тисяч грн і вище. Такі виплати не обмежені певною сумою. Чому так? І чому це питання постійно замовчується, адже ці кошти виплачуються з державного бюджету.

Зараз окрім податків, українці, які мають офіційне працевлаштування, повинні сплачувати 22% ЄСВ до Пенсійного фонду. І ці 22% є не чим іншим, як ще одним податком, а не внеском, як його лицемірно називають. За сплату цих 22% в Пенсійний фонд працівнику нараховують стаж, який буде необхідний для виходу на пенсію. Але кожен прекрасно розуміє, що через 35 років (кількість років необхідного стажу, щоб вийти на пенсію у віці 60 років на сьогодні), вже не буде ані Пенсійного фонду, ані державної пенсії. Виникає питання справедливості: чому молодь сьогодні має платити додатковий податок у 22% на довічне утримання суддів та максимальні пенсії для чиновників та депутатів?

Чому питання про пенсійну реформу мусолять вже 20 років і ніяк не можуть вирватися із тієї моделі, яку принесли з СРСР? Економісти роками кричать про необхідність ліквідувати Пенсійний фонд.

У 2017 році дефіцит Пенсійного фонду був понад 140 мільярдів гривень. Який дефіцит сьогодні – навіть бояться озвучувати (або реально не знають).

Чому уряд ніяк не наважиться зробити так, щоб усі кошти, які працівник сплачує в Пенсійний фонд, через 35 років пішли на його пенсію, а не на утримання суддів та на максимальну пенсію чиновників і депутатів сьогодні?

Відповідь – очевидна.

У 2017 році ми також писали про те, хто в Україні отримує найбільші пенсії.

Наші інтереси: 

Розбираємо питання, які напряму мають до нас відношення. У 2019 році ми писали, Що таке ЄСВ і до чого тут пенсія. Маємо розуміти, що паразитична система не зміниться, адже паразити годуються з неї. Маємо покладатися тільки на себе, на власні сили. Нинішня пенсійна система України – це найбільша фінансова піраміда.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ельфи – з кінофільму "Володар перстенів"

Шлях Лебедів, або Як увійти в ельфійський простір волі. Світотворча тріада: омолодження, інновації, удача (+аудіо)

Для заснування нової цивілізації необхідне поєднання трьох обов’язкових компонентів – керованої молодості, інноваційності та удачі. Щоб стати ельфом (елбедем, лебедем), треба піднестися в ельфійський...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Корупціонерка Крупа та її чоловік отримували пенсію по інвалідності. Сплачувати ЄСВ, щоб цим потворам платили на наші гроші пенсії?

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Корупціонерка Крупа та її чоловік отримували пенсію по інвалідності. Сплачувати ЄСВ, щоб цим потворам платили на наші гроші пенсії?

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Згідно з даними Пенсійного фонду, лише 12,5% пенсіонерів отримують пенсію у розмірі понад 10 тисяч гривень. Більшість пенсіонерів мають від 3 до 4 тисяч гривень.