Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Honda розробляє фторид-іонні акумулятори для електромобілів, які можуть витіснити літій-іонні

Світ:

Дослідники по всьому світу шукають наступника літій-іонних акумуляторів для електромобілів, який зберігатиме більше енергії, маючи при цьому меншу ціну і вагу, а також швидше заряджатиметься і буде безпечним у використанні.

Японська корпорація Honda спільно із вченими Каліфорнійського технічного університету та лабораторією НАСА розробила фторид-іонні батареї, які мають шанс замінити літій-іонні, пише eco town із посиланням на Green Car Reports.

Замість літію в новому типі акумуляторів використовується фторид. Перевага останнього – в меншій атомній вазі, що дозволяє накопичувати більше енергії.

Розробники створили стабільний рідкий фторидно-іонний електроліт, який має провідні властивості за кімнатної температури. Катоди зроблено з міді. Розробники вважають, що фторид-іонні акумулятори потенційно можуть стати новим поколінням акумуляторів завдяки вдесятеро вищій густині енергії, ніж в літій-іонних. Відповідно, електромобілі з фторид-іонними акумуляторами теоретично можуть мати більший запас ходу – близько 500 кілометрів. До того ж, такі акумулятори легші та дешевші.

Ще одна перевага – у виробництві фторид-іонних акумуляторів використовується сировина, видобування та переробка якої завдає навколишньому середовищу менше шкоди у порівнянні з літієм і кобальтом. 

Наші інтереси: 

Нові технології - для природи і довкілля.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Не буду міняти авто, ще почекаю рік або два

Коментарі

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Не буду міняти авто, ще почекаю рік або два