Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 27
  • Переглядів: 29

Готові інвестувати: CRH купує два цементні заводи на Рівненщині та на Миколаївщині

Антимонопольний комітет України оприлюднив умови, за яких CRH, міжнародна компанія-виробник будівельних матеріалів, зможе придбати два цементних заводи італійської Buzzi. Відповідне повідомлення розміщено на сайті АМКУ.

Антимонопольний комітет України розглядає заявку міжнародної компанії CRH на придбання двох цементних заводів, "Волинь-цемент" та "Югцемент", що належать італійській Buzzi через дочірню структуру “Дікергофф цемент Україна”. Заявка була подана у вересні 2023 року. Вартість угоди оцінюється у 100 мільйонів євро.

Першого серпня АМКУ завершив маркет-тест, включаючи опитування споживачів, учасників ринку цементу та експертів, для оцінки цієї угоди. Використання маркет-тесту є рідкісним інструментом, який зазвичай застосовується при великих угодах злиття та поглинання.

Список умов включає передачу 25-28% акцій ПрАТ “Дікергофф цемент Україна” третій незалежній стороні протягом 9 місяців після завершення угоди.

CRH також зобов’язується регулярно інформувати державного регулятора про передачу активів, обсяги виробництва та постачання цементу.

Компанія планує зберегти виробничі потужності обох заводів, забезпечити рівні умови та ринкові ціни для споживачів. Крім того, CRH інвестуватиме у модернізацію заводів, зберігатиме робочі місця та покращуватиме умови праці для співробітників.

На тлі світової фінансової кризи та обвалу фондових ринків, що ускладнює інвестиції в Україну, вкладення від CRH є важливим позитивним сигналом. Експерти зазначають, що ця угода має велике значення для відбудови країни. Цемент є ключовим будівельним матеріалом, і залучення іноземного інвестора, готового інвестувати у внутрішнє виробництво, допоможе уникнути дефіциту під час відновлення країни.

За словами Галини Янченко, народної депутатки та голови Парламентської спецкомісії з питань захисту інвесторів, багатомільйонні інвестиції міжнародних компаній попри війну є важливим свідченням підтримки партнерів і кроком до перемоги України.

“Навіть після початку повномасштабного вторгнення CRH не зупинила будівництво великого проекту у Київській області, який стартував ще у 2018 році. Вже за місяць після деокупації Київщини роботи були відновлені, а зараз підприємство вже відвантажує продукцію для відбудови. Це продовження інвестицій, які вже вкладені міжнародним холдингом в Україну”.

CRH — міжнародна група компаній з головним офісом в Ірландії, один з найбільших у світі виробників будівельних рішень та матеріалів. В Україні вона працює під брендом CEMARK. З 1999 року компанія інвестувала близько 500 мільйонів доларів в Україні. Зокрема, з початку повномасштабного вторгнення CRH вклала 80 мільйонів доларів, в тому числі 34 мільйони у зведення цементного терміналу на Київщині. У 2022 році CRH зробила найбільшу в Україні корпоративну пожертву через ЮНІСЕФ у розмірі понад 1 млн доларів.

Наші інтереси: 

Виробництво.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи