Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Google введе податки для YouTube-блогерів – від 0 до 30% в залежності від країни

Світ:

Починаючи з червня 2021 року, компанія Google почне утримувати податки США з доходів, які автори отримують від глядачів у своїй країні. Отже, компанія просить якнайшвидше надати YouTube-блогерів свою податкову інформацію щодо доходів у США в обліковому записі AdSense. 

У разі ненадання податкової інформації до 31 травня 2021 року, із загальних доходів авторів у всіх країнах може бути вирахувано до 24%, йдеться у повідомленні компанії.

Розмір податкової ставки варіюється від 0 до 30% в залежності від того, чи є між країнами угода про уникнення подвійного оподаткування. Потенційний прибутковий збір Google пов'язаний зі змінами в податковому законодавстві США, згідно з якими компанія зобов'язана брати податки з доходів авторів каналів від американських глядачів.

Нагадаємо, 17 лютого Верховна Рада прийняла в першому читанні податок на послуги цифрових компаній-нерезидентів, якими, зокрема, є найбільші соціальні мережі, месенджери та відеохостинг YouTube. 

Іноземні онлайн-сервіси (Facebook, Netflix, Youtube та інші), якими користуються українці, повинні будуть платити податок за свою фактичну роботу в Україні.

Наші інтереси: 

Живемо в час швидких перемін. Переглядаються всі правила, зокрема й податкові.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи