Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Головне питання вакцинації: благотворно чи згубно впливають вакцини на здоров'я?

Категорія:

Світ:

Сьогодні тема щеплень стала однією з найгостріших, що розколює суспільство на два табори, прірва нерозуміння між якими тільки росте, як і градус протистояння. З одного боку є близько 80% прихильників вакцинації, з іншого – 20% противників.

Це співвідношення сильно змінюється від країни до країни. Наприклад, в безпеку вакцинації вірить трохи більш як 30% в Україні і Японії, але майже 100% – в Бангладеш, Індії, Єгипті, Венесуелі й низці африканських країн, пише vaccine.wiki.

Корінь розбрату криється у тому, що сторони дотримуються протилежних відповідей на головне питання вакцинації: Благотворно чи згубно вакцинація впливає на здоров'я? Минулого року ВООЗ оголосила недовіру до вакцинації однією з головних загроз людству, яке успішно розвивалося мільйон років без вакцин

Відсоток людей, які вірять, що щеплення безпечні, в розрізі країн і регіонів, 2018 р

Така неадекватність на самому верху свідчить про радикалізацію настроїв. Насправді протистояння існує стільки ж, скільки існують щеплення – третю сотню років. І це робить ситуацію дуже дивною з огляду на наступне:

Цілі протиборчих сторін повністю, на 100% збігаються – і ті, і інші хочуть бути здоровими самі й ростити здорових дітей. Всі згодні, що вакцинація істотно впливає на здоров'я або навіть є питанням життя і смерті. Існує відпрацьований метод перевірки впливу медичних препаратів на здоров'я.

Цей спір не ідеологічний чи світоглядний, не йдеться про справедливий лад суспільства, про вибір шляху тощо. У нас є єдиний бажаний усіма результат в якості мети, є явище, яке суттєво впливає на цей результат, і є метод перевірки впливу даного явища на результат. Це приблизно те ж саме, як 200 років непримиренно сперечатися про те, впаде підкинута монета на землю або зависне в повітрі. Ну так давайте перевіримо!

Протистояння сторін дуже легко припинити дослідженням здоров'я вакцинованих згідно з календарем дітей і здоров'я дітей, які не мають жодного щеплення. Потрібно лише, щоб це дослідження було правдивим, тривалим, масштабним і відкритим, щоб усі сторони визнали його результати.

Якщо здоров'я вакцинованих в довгостроковому періоді виявиться міцнішим, це позбавить антивакцинаторів сумнівів, аргументів і знищить їх як клас. Охоплення вакцинацією виросте і суспільство стане здоровішим. Загроза людству буде ліквідована!

А якщо навпаки? Чомусь це ніколи не приходило в голову, чи не так?

Фармацевтична і медична галузі проводять сотні або навіть тисячі подібних досліджень щорічно для різних лікарських засобів. Тут нема нічого нового, незвичного і складного, методологія відома і відпрацьована. Але за 200 років історії вакцинації таке дослідження не проводилося ані ВООЗ, ані фармацевтичною або медичною галуззю окремо взятої країни. Чому?

Вони кажуть, що це – неетично, адже для цього потрібно буде залишити частину дітей без рятівних вакцин. Таким чином, створено замкнутий круг. Дітей без щеплень залишати не можна, тому перевірити їх вплив на здоров'я неможливо і потрібно залишити все як є: продовжувати колоти, вводити нові вакцини та вірити в їх необхідність.

Вмираючий в муках від раку хворий не може отримати потенційно рятівні ліки, поки вони не пройшли клінічні дослідження. Це – етично. Проводити досліди з вакцинами на дітях-сиротах, на немовлятах ув'язнених матерів, на розумово відсталих і інвалідах, на мільйонах колоніального населення – це теж для них етично. А щоб абсолютно здорового малюка залишити на час у спокої без ін'єкцій, безпека яких ніколи не доводилася – це неетично.

Але ж навіть якщо вони реально так вважають, саме через відсутність такого залізобетонного доказу все більше дітей щорічно залишаються без цих самих рятівних щеплень! І «становлять загрозу» оточуючим. А ВООЗ десятиліттями веде безперервну війну з батьками.

Може замість нескінченної війни краще один раз дослідити їхніх дітей в порівнянні з вакцинованими дітьми? Ні, їхнім батькам говорять: «Ми дбаємо про вашу дитину, ось вакцина, яка захистить її, а якщо відмовитеся, не пустимо її в садок, а вас оштрафуємо».

Де тут логіка? Може вони знають щось таке, що нам ніколи не приходило в голову? Може, проводили якісь дослідження вакцинованих і невакцинованих?

У США у 2017 р опублікували порівняння 405 вакцинованих (червоні стовпчики) проти 261 невакцинованих дітей на домашньому навчанні. Вакциновані набагато частіше хворіли на усі хронічні захворювання.

У 1992 році в Новій Зеландії порівняли 226 вакцинованих і 269 невакцинованих дітей. 10 виявлених хронічних захворювань зустрічалися частіше у вакцинованих. Врахуємо, що 30 років тому в календарі вакцинації було значно менше щеплень.

У Німеччині кілька років триває опитування батьків невакцинованих дітей (червоні стовпчики). Результати порівнюються з даними загальнонаціонального державного опитування та інших досліджень, тобто невакциновані порівнюються з усіма (вакцинованими й невакцинованими). Ось результати з даними про стан здоров'я 17627 невакцинованих дітей.

Проведено також безліч досліджень по окремих вакцинаціях і комбінаціям вакцинацій. Практично незмінно пізніша вакцинація, пропуск вакцинації або легша комбінація вакцинацій корелювали з більш міцним здоров'ям дитини.

Поширеність хронічних захворювань зросла в рази, в десятки й навіть сотні разів. Всього за 8-9 років (з 2003 по 2011-12) в США поширеність астми зросла на 18%, синдрому дефіциту уваги та гіперактивності – на 44%, аутизму – на 400%.

Зростання хронічних захворювань в США: астми, СДУГ, аутизму (2003-2012 рр.)

Спостерігаються «епідемії» алергії, діабету, онкології та десятків інших хронічних і невиліковних захворювань. Сьогодні кожна друга дитина в США має одне або декілька з 20 хронічних захворювань. Аутизмом у 2018 році вже була хвора 1 з 59 дітей, в той час, як в 1970 році тільки 1 з 10000. Зростання в 170 разів!

Поширеність аутизму в США. 1 на 10000 дітей в 1970 році та 1 на 59 у 2018 році

Це навіть призвело до парламентських слухань у США у 2012 році, де стався кумедний епізод опитування директора CDC (Центр по контролю і профілактиці захворювань) конгресменом, який насилу добився прямої відповіді на своє пряме запитання «Чи досліджував CDC вакцинованих проти невакцинованих?»

Може медики знайшли причину такої «пандемії» аутизму? Ні. А чи знають вони причину зростання хоч одного хронічного захворювання? Ні. У них є лише 20 відповідей «Причина не відома» і 20 уточнень «Але це точно не вакцинація».

У Росії не краще: більш ніж половина школярів 7-9 років і 60% старшокласників мають хронічні хвороби. Здорових дітей тільки 12%. Число школярів з хронічними захворюваннями за останні 10 років збільшилася у два рази.

Але якщо допустити, що вакцини винні в бурхливому зростанні хронічних хвороб, як же вони пройшли клінічні випробування?

Це ще одна дивина вакцинації. Неймовірним здається те, що жодна з десятків вакцин навіть не досліджувалася на безпеку за правилами «золотого стандарту», ​​обов'язкового для всіх лікарських засобів, включаючи мазі й краплі в ніс.

Більш того, практично жодна вакцина не проходила хоч би якихось випробувань в порівнянні з істинним плацебо. Тим більше не вивчалися належним чином наслідки комбінацій щеплень, послідовних і одночасних, а також всього календаря вакцинації.

Фактично, це все впроваджено просто з мотивів особистих переконань, що вакцини – послання від ангелів, їх потрібно вводити в тіла здорових дітей без страху і сумнівів, з непохитною вірою в безпеку. Причому, це – не проблема минулого. Постійно з'являються нові й нові вакцини, які знову і знову не проходять нормальних клінічних випробувань.

Календар вакцинації в США з народження до 18 років

Екскурс в історію
А якщо спробувати зрозуміти явище, повернувшись в момент його появи? Що відбувалося тоді з «прищеплювальними» хворобами? Може нинішні хронічні захворювання (якщо вони викликані вакцинацією) – це необхідна і відносно невелика розплата за врятовані життя від кору, дифтерії, правця та інших хвороб?

Подивімось на графіки, що зображають зміну смертності від окремих захворювань із зазначенням моменту впровадження масової вакцинації.

Рівень смертності від правця в США на 100000 населення в рік (за замовчуванням скрізь такий формат даних). Стрілкою відзначений момент початку масової вакцинації, вплив якої зовсім непомітно.

США, кір. Введення вакцинації виглядає дещо невчасним.

І у Франції (смертність в цілому по країні). Щеплення рекомендована в 1983 році.

Англія, коклюш. Та ж сама ситуація.

Наступний графік цікавий тим, що показує смертність від п'яти хвороб в США, причому від двох з них взагалі не вакцинували.

Кір, скарлатина, черевний тиф, коклюш, дифтерія

Виявляється, що черевний тиф і скарлатина без жодних щеплень припиняли загрожувати життю рівно так само, як і «переможені щепленнями» кір, коклюш і дифтерія.

Ще цікавіше цей графік стає після додавання туберкульозу і грипу з пневмонією, від яких теж в США не вакцинували (вакцинувати від грипу почали набагато пізніше).

Так наочніше видно масштаб «катастрофи» через «жахливі» дитячі хвороби.

Від кору напередодні введення вакцинації вмирало 2 людини в рік на мільйон населення (або приблизно 400 на всю країну). Від туберкульозу помирало в 40 разів більше, від пневмонії з грипом – у 200 разів більше.

А ще це можна порівняти з жертвами медицини, яких у 2001 році нарахували майже 800000, що у 2000 разів перевершує кількість жертв кору напередодні впровадження вакцинації (або в 1000 разів на одиницю чисельності населення). 

Схожий графік з чотирма хворобами, але в Англії:

Кір, скарлатина, коклюш, дифтерія

Картина та сама:

Вакцинацію ввели в момент, коли захворювання практично перестало бути загрозою, не видно позитивного впливу щеплень на смертність, всі інфекційні хвороби зникали однаково, незалежно від існування вакцинації.

Ми відзначили, що в США не вакцинували від туберкульозу. А в Англії вакцинували. Результат той самий.

Наш екскурс в історію не допоміг нічого зрозуміти, а навпаки породив ще дві загадки. Навіщо вводилася вакцинація? Де «мільйони врятованих вакцинацією життів»?

При спробі отримати відповідь на ключове питання, воно перетворилося в цілий клубок нерозв'язних загадок, риторичних запитань і непояснених див. 

До речі:

Зменшення смертності від цинги в Англії – без жодних вакцинацій.
Зменшення смертності від цинги в Англії – без жодних вакцинацій.

 

Наші інтереси: 

Перевірити безпечність вакцинації дітей. Аналізувати й перевіряти. Розуміти, що правду ми повинні шукати самі, адже ВООЗ контролюється глобальною фарміндустрією, а вакцинація – це просто бізнес.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андрій Гарас.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Оскільки Всесвіт створений добрим і святим Творцем, в ньому все повинно перебувати в гармонії. І навіть поява певних хвороб згодом зводилася до нуля смертей. Але антитеза робила і робить свою функцію, а фарма заробляє. Це противники Бога, які втратили будь-яку совість. Наша справа - Освячуватися, Озброюватися, Плодитися! А також поширювати правду!

Радіймо життю граючи!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Більше графіків дивіться на сторінці https://vaccine.wiki/vaccination-key-issue/

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Андрій Гарас.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Оскільки Всесвіт створений добрим і святим Творцем, в ньому все повинно перебувати в гармонії. І навіть поява певних хвороб згодом зводилася до нуля смертей. Але антитеза робила і робить свою функцію, а фарма заробляє. Це противники Бога, які втратили будь-яку совість. Наша справа - Освячуватися, Озброюватися, Плодитися! А також поширювати правду!

Радіймо життю граючи!