Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 6
  • Переглядів: 6

Агресія Росії стала можливою через проявлену Вашингтоном слабкість – конгресмен Майкл Маккол

За останні місяці Майкл Маккол, конгресмен-республіканець від штату Техас, тричі відвідав Україну та прилеглі до неї країни, у тому числі зустрівшись із фахівцями 82-ї повітряно-десантної дивізії, які займаються логістикою перекидання західного озброєння в Україну.

В інтерв'ю грузинській службі «Голосу Америки» Маккол, який брав активну участь у підготовці пакета допомоги Україні на 40 млрд доларів, заявив, що США мають надати Україні все необхідне для протистояння Росії, а сама агресія Путіна проти України стала можливою, зокрема, і через виявлену Вашингтоном слабкість.

"Ми маємо дати Україні все, що можемо, все, що їй необхідно, щоб вести цю боротьбу. Україна здивувала весь світ тим, що зробила: нам казали, що все закінчиться за чотири дні, а йде вже четвертий місяць її опору. Наразі наступив критично важливий момент, тому що Росія розширює захоплені території, і Києву потрібна артилерія більшої дальності, щоб він міг не лише протистояти російським, а й перевершити їх за силою", – зазначив він в інтерв'ю.

"Я вважаю, що для Путіна вторгнення в Україну було лише питанням часу – він завжди думав про нього. На мій погляд, він побачив слабкість у нинішньому президенті США – особливо, переконавшись, як було здійснено виведення наших військ з Афганістану, а також після виведення газопроводу «Північний потік» з-під санкцій.

Путін побачив, що президент США поступається нашими власними безпековими інтересами – що мені взагалі незрозуміло. Я особисто активно просував ці санкції, щоб не дозволити Путіну добудувати трубопровід у Європі та зробити Європу залежною від енергоносіїв Путіна, а не від своїх союзників. Це була велика помилка. Навіть Німеччина сьогодні визнає, що це була помилка. Путін розглянув у всьому цьому слабкість і вирішив [вдертися в Україну]".

Майкл Маккол каже:

"Я хочу, щоб українці перемогли, краще раніше, ніж пізніше, або, принаймні, стримали росіян і змогли їх витіснити. Якщо цього не станеться, то ми отримаємо довгостроковий конфлікт, а довгостроковий конфлікт нікому не потрібен. Думаю, що політика США та НАТО має полягати в тому, щоб Україна могла зберегти свій суверенітет та відтіснити росіян до їхніх кордонів. Багато хто говорить про переговори, але зараз це складніше через скоєні [Росією] військові злочини. Ми задокументували це. Я провів свій законопроект щодо військових злочинів у Конгресі. Дуже важко повернути час і попросити про проведення переговорів. Путін перейшов серйозну межу, вчинивши військові злочини, і це дуже ускладнює ситуацію. Але, зрештою, питання проведення переговорів залежить від українського народу та президента Володимира Зеленського”.

На питання Голосу Америки щодо можливості нейтралітету України (що може також стосуватися Молдови та Грузії). Вашингтон не висловлюється щодо того, щоб стати гарантом безпеки. Якщо Україна стане нейтральною, чи покладе це кінець політиці розширення НАТО в регіоні та чи буде це на користь США?

Майкл Маккол: "Я завжди вважав, що розширення НАТО в наших інтересах. Примітно, що Фінляндія та Швеція зараз збираються вступити до НАТО. Таким чином, це [вторгнення в Україну] мало прямо протилежний передбачуваний ефект, якого домагався Путін. Він не розділив і не послабив НАТО. Насправді альянс НАТО сильний, як ніколи».

На питання про можливість включення України та Молдови до складу Євросоюзу Майкл Маккол сказав:

"... це було б величезним стимулом для Зеленського в Україні, якби ця справа зрушила з мертвої точки. Я думаю, що Україна заслужила своє членство [в НАТО], і це було б дуже добре, оскільки я знаю, що в минулому були застереження щодо втягування нас у війну, проте існували проблеми з корупцією та тим фактом, що попередні президенти, можливо, були під великим впливом самої Росії. Я не думаю, що у нас стоїть таке питання щодо Зеленського, тому це дійсно залежить від того, як, зрештою, завершиться конфлікт, і я думаю, що членство в ЄС справді стане першою передумовою до повноправного членства України в НАТО".

Наші інтереси: 

Думаємо про майбутнє України. Аналізуємо ситуацію.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Цікаво те, що Борис Джонсон просуває ідею створення Межимор'я з Великою Британією в своєму складі. Але, про це забули, навіть тут...

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Цікаво те, що Борис Джонсон просуває ідею створення Межимор'я з Великою Британією в своєму складі. Але, про це забули, навіть тут...

Якщо прагнеш чуда - створюй його!