Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Геймерам зі всього світу пропонують віддалено почистити річки за допомогою роботів-сміттярів

Спочатку чиказький проект «Urban Rivers» пропонував створення садів на воді для облаштування міського простору. Але після того, як перші конструкції змело потоками сміття, його автори переключилися на боротьбу із цією напастю. І запустили стартап Trash Robot – системи збору річкового сміття у форматі віддаленої онлайн-ігри.

Про робота треба знати лише те, що він плаває і згрібає в купу сміття, підкоряючись командам користувача. Це лише прототип, свідомо непоказний, тому розробники збирають гроші на повноцінного сміттяра. У нього будуть камери з хорошим оглядом, завадостійкий зв’язок, надійна система позиціонування на базі GPS, плюс спеціальний корпус для всепогодної роботи круглий рік. І ціна лише $5000.

А якщо інвестори розщедряться на $10000, буде побудований другий, ще більш просунутий робот зі спеціальними інструментами для збору незручного сміття. Користувачі по черзі, безкоштовно, зможуть підключатися до них через Інтернет, та керувати їх роботою. І просто з простої цікавості, і змагаючись, хто збере більше непотребу за одиницю часу. Проект планують зробити відкритим і викласти всі креслення і коди у відкритий доступ – питання очищення річок і водойм стосується кожного з нас!

Автори визнають, що не знають, як захистити своє дітище від банальної крадіжки або аварії, адже плавати воно буде вільно по всій річці. І якщо хтось захоче протаранити вантажну баржу, нічого доброго не вийде. З іншого боку, саме вільний доступ до керування реальним роботом і можливість принести користь світу і повинні стати головним драйвером проекту.

 

 

Наші інтереси: 

Поєднувати приємне  з корисним цілком реально.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи