Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Гендиректор МАГАТЕ Гроссі прибув на Запорізьку АЕС

Категорія:

Світ:

15 червня генеральний директор Міжнародної агенції з атомної енергії Рафаель Гроссі прибув на окуповану росіянами Запорізьку АЕС, що розташована в Енергодарі. Це – третій візит Гроссі на ЗАЕС від вересня 2022 року.

23061502.jpeg

Фото: Енергоатом

Про це повідомляє НАЕК "Енергоатом". Гендиректор МАГАТЕ Гроссі 13 червня прибув до Києва перед візитом на Запорізьку АЕС.

Як повідомляло Радіо Свобода, після зустрічі із Зеленським голова МАГАТЕ розповів, що «дуже стурбований» через те, що під час українського контрнаступу існує ризик пошкодження тимчасово окупованої російськими військовими ЗАЕС.

Нагадаємо, що Запорізька АЕС захоплена росіянами від початку березня 2022 року. Відтоді на атомній електростанції перебувають представники "Росатома".

На початку серпня 2022 року Рафаель Гроссі заявив, що Запорізька атомна електростанція повністю вийшла з-під контролю Міжнародного агентства з атомної енергетики (МАГАТЕ) – на станції порушені всі можливі принципи безпеки.

24 серпня 2022 року ООН закликала Росію вивести війська з ЗАЕС. Ага, так вони й послухалися!

Наші інтереси: 

Стежимо за подіями після візиту. Почнуть пропонувати Україні домовлятися з державою-агресором? Розуміємо, що Росія може шантажувати, а переляканий Захід почне вмовляти Україну до дипломатії та поступок.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи