Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Флорида починає боротьбу проти засилля лівої пропаганди у коледжах та університетах

Категорія:

Світ:

22 червня губернатор Флориди Рон ДеСантіс (Ron DeSantis) підписав одразу три законопроекти про освіту. Найбільше обговорення викликав законопроект HB 233, покликаний захистити інтелектуальну свободу та різноманітність точок зору.

20210626desantis.jpg

Рон ДеСантіс підписав кілька законопроектів, присвячених освіті

У багатьох американських вишах вже давно йде планомірне пригнічення і викорінення нелівих точок зору. Відбувається це як в м’якій формі, так і у формі фізичного насилля. Викладачі нав’язують студентам марксистський погляд на світ, натомість альтернативні точки зору не допускаються.

Новий закон захищає студентів з консервативними переконаннями від обов’язкового прийняття неомарксизму.

Закон повідомляє студентам три речі:

1. На території кампусу не буде «інтелектуальної бульки» чи «теплої ванни» – коли всі навколо сповідують одні й ті самі ідеї. Мають право на існування різні інтелектуальні ідеї, свобода слова передбачає інтелектуальну змагальність ідей, а не їх обмеження.

2. Студентське самоврядування не має право виганяти будь-кого через консервативні погляди. Не допускається використання «heckler's veto», «вето геклера». Так в американській розмовній мові називають ситуації, коли якійсь хулігани примушують замовкнути оратора саме через його погляди. Це стосується захисту всього спектру поглядів, але в поточній ситуації це дійсно скоріше захист консервативно налаштованих студентів, адже регулярно йдуть повідомлення з різних коледжів, як студенти-ліваки масово цькують тих, хто має протилежну точку зору.

3. Тепер кожен рік школи та коледжі повинні проводити опитування, наскільки комфортно себе почувають студенти під час розмов і дискусій на території кампусу з точки зору свободи слова. Це нагадує існуючу практику, де кампуси вивчають, наскільки комфортно себе почувають студенти з точки зору расизму та сексизму. От хай тепер вивчають і комфортність висловлювання своїх поглядів.

А головне, що у випадку відсутності свободи слова буде зніматися фінансування відповідного навчального закладу.

«Флоридці хочуть знати, що вони фінансують установи, які відповідають стандарту виховання наступного покоління відкритих лідерів та мислителів, а зараз наші державні коледжі та університети не відповідають цьому стандарту», – зауважила Офелі Якобсон (Ophelie Jacobson), студентка Університету Флориди та кореспондент сайту Campus Reform, котрий розглядає питання виправлення недоліків існуючої системи освіти.

«Мої однолітки втратили здатність критично мислити та аналізувати різні точки зору, тому що вони не чують інші точки зору і не можуть їх аналізувати! Але завдяки губернатору ДеСантісу інтелектуальна різноманітність повертається до кампусу. Ця щорічна оцінка справді відкриє очі для платників податків, батьків та студентів».

Цей крок відбувається на тлі зростаючого занепокоєння з приводу поширення на учнів без відома та згоди батьків крайньої лівої ідеології, включаючи марксизм, теорію критичної раси та іншу політичну пропаганду.

Також закон дозволяє студентам коледжів записувати свого професора під час занять і використовувати записи як доказ політичної упередженості в класі. Рядки 131-135 законопроекту: «студент може записувати відео чи аудіо лекції для власного особистого освітнього використання, у зв'язку зі скаргою до державного вищого навчального закладу, де було зроблено запис, або як доказ у підготовці до кримінального або цивільного провадження».

Також ДеСантіс підписав законопроект, який вимагатиме від старшокласників знання про «зло комунізму та тоталітарних ідеологій».

«У нас у Флориді, особливо на півдні Флориди, чимало людей, які втекли від тоталітарних режимів, уникнули комуністичних диктатур, щоб мати можливість приїхати до Америки», – сказав ДеСантіс. – «Ми хочемо, щоб усі студенти зрозуміли ... чому люди тікали через наповнені акулами води..., щоб приїхати на південь Флориди».

Наші інтереси: 

Відсутність свободи слова є загрозою для критичного мислення і загального розвитку.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

послідовники віровчення мордехая лéві (левІнці)

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Флорида стає найбільш передовою державою світу.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Флорида поки ще не набула сувернітету. Але, все йде до створення нової американської конфедерації. З Флоридою на чолі.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

послідовники віровчення мордехая лéві (левІнці)