Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Фінляндія може скоротити допомогу африканським країнам, які підтримують війну Росії в Україні

Категорія:

Фінляндія взяла на себе зобов'язання виділяти 0,7% свого валового національного доходу (ВНД) на фінансування розвитку африканських країн відповідно до рекомендації ООН, що триває вже кілька десятиліть.

23062106.jpg

Фото: Shutterstock/Golden Brown

Фінляндія не надаватиме допомогу на розвиток урядам і країнам, які підтримують війну Росії в Україні, йдеться в програмі нового правого уряду Фінляндії, про що заявив у 20 червня міністр зовнішньої торгівлі та розвитку Вілле Тавіо в інтерв'ю YLE, повідомляє EURACTIV.

"Фінляндія не буде надавати допомогу на розвиток урядам або організаціям, які підтримують агресивну війну Росії", – йдеться в програмі нового уряду.

Уряд не лише скоротить допомогу розвитку на мільйони, але й визначить її пріоритети та перенаправлення. "Україна стане новою країною-реципієнтом", – сказав Тавіо в інтерв'ю YLE.

Тавіо відмовився назвати країни, які можуть зазнати можливих скорочень, але згадав Африку в цілому. "Ми були свідками того, як африканські країни підтримували Росію. Ці країни будуть під наглядом", – сказав новий міністр.

За даними Міністерства закордонних справ, основними двосторонніми партнерами Фінляндії в Африці є Ефіопія, Кенія, Мозамбік, Сомалі та Танзанія, співпраця з якими у сфері розвитку триває вже кілька десятиліть.

Фінляндія взяла на себе зобов'язання виділяти 0,7% свого валового національного доходу (ВНД) на фінансування розвитку відповідно до рекомендації ООН. Однак цієї мети було досягнуто лише одного разу – на початку 1990-х років.

Цього року, за оцінками, бюджет співпраці в цілях розвитку становить 1,177 млрд євро, або 0,42% ВНД.

Новий уряд заявляє, що скорочуватиме фінансування поступово і враховуватиме попередні зобов'язання. До 2027 року фінансування розвитку буде скорочено приблизно на 280 мільйонів євро, оголосив уряд.

 

Наші інтереси: 

Чудовий приклад для урядів інших країн. Виявляється ООН рекомендує "фінансування розвитку" африканських країн! Хіба такі цілі у цієї організації? Викачувати гроші на своє утримання, "рекомендувати" утримувати африканські країни, займатися гешефтами з українським зерном під ширмою допомоги "голодуючій Африці"?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи