Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Епідемія коронавіруса: китайців підвела традиція їсти все, що рухається?

Авторитетна комісія китайських фахівців встановила, що збудник пневмонії нового типу передався людям від тварин, що продавалися на Уханьскому ринку. Швидше за все, це були їстівні щури, які користуються в Китаї чималим попитом.

20020502.jpg

Китайські ласощі

Про це пише Василь Головнін - завбюро ТАСС в Японії, спеціально для «Нової газети».

Знайомі жителі Китаю в приватних бесідах нерідко з певною часткою гордості кажуть, що вони можуть вживати в їжу «все, що бігає, повзає, плаває або літає». Такий звичай мешканців найбільш населеної країни в світі зіграв, здається, злий жарт з 11-мільйонним містом Ухань в центрі КНР, який став зараз вогнищем поширення спалаху загадкової хвороби, що налякала весь світ, з умовною назвою пневмонія нового типу.

Всі перші жертви вірусу мали відношення до гігантського відкритого продовольчого ринку в центрі мегаполісу. Крім звичайних курей, качок і свиней там торгували і досить екзотичними тваринами, яких охоче розкуповували місцеві любителі смачно поїсти. Зараз цей базар закритий і огороджений владою, там проведено дезінфекційні роботи.

Справа в тому, що авторитетна комісія китайських фахівців встановила, що збудник пневмонії нового типу передався людям від тварин, що продавалися на Уханьскому ринку.

Швидше за все, це були їстівні щури, які користуються в Китаї чималим попитом. Називаються також борсуки або деякі види змій, що вважаються делікатесами, - наприклад, китайська кобра, яка мешкає на півдні КНР.

Більшість цих істот, як стверджується, продавалися на ринку в Ухані нелегально, без будь-якої медичної перевірки. Такі базари з антисанітарією і широко поширеною торгівлею дикими тваринами, вже не раз ставали інкубаторами нових вкрай небезпечних захворювань, які набували часом глобальний розмах.

У КНР закривають зоопарки і ринки, подібні до нещасливого базару в Ухані з його їстівними щурами і зміями. Втім, багато хто вважає, що після піку в поширенні нової хвороби все повернеться на свої місця - жагу жителів Китаю до екзотичних делікатесів не змогли подолати навіть жахи попередньої епідемії атипової пневмонії з її сотнями загиблих.

Наші інтереси: 

Знати про невідомі нам особливості китайців і не тішити себе ілюзіями щодо їхньої цивілізованості.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

харчуюсь соф'ї-сира овочева, фруктова їжа.радію!

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

харчуюсь соф'ї-сира овочева, фруктова їжа.радію!