Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Експерти порахували, скільки грошей заробітчани перерахують в Україну цього року

Національний банк України прогнозує, що цього року перекази від трудових мігрантів в Україну складуть 12 млрд. 200 млн. доларів, що на 600 мільйонів доларів більше, ніж у 2018 році. 

"За останні два роки обсяги переказів заробітчан перевищують 10% ВВП нашої країни. Найбільше коштів зараз в Україну перераховують з Польщі. Також зросли перекази заробітчан зі США, Чехії та Німеччини", - розповіли в ефірі "Сніданок з 1+1".

Нагадаємо, за офіційними даними Державної міграційної служби та Державної прикордонної служби на постійній основі за межами України працює 3,2 млн осіб.

Цікаво, що раніше обсяг грошей, які заробітчани відправляли в Україну, був вищим. В 2007 році і раніше українські заробітчани посилали $21,3 мільярди, , що відповідав майже чверті ВВП країни і значно перевищував обсяги надходжень сукупних іноземних інвестицій в Україну. Тепер це 10%.

Наші інтереси: 

Українці вміють заробляти гроші.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи