Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Підприємців закликають запускати бізнес: українська армія повинна мати надійний тил

Без працюючої економіки ресурси країни вичерпаються, а її оборона стане неможливою. Тому й закликаємо всіх, хто зараз не в армії й не в теробороні: якщо у вас є хоч якась можливість – працюйте! Створюйте продукцію, надавайте послуги, продавайте, купуйте.

Економіка має працювати. Без економіки не стане й волонтерського руху. Наша армія повинна мати надійний тил.

24 березня Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає додаткові податкові пільги для бізнесу та спрощення митних процедур під час військового та надзвичайного стану.

За законопроєкт «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період воєнного стану» №7190 проголосували 353 народних депутатів за необхідного мінімуму у 226 голосів.

Як йдеться в пояснювальній записці, законом вдосконалюються положення щодо оподаткування податком на доходи фізичних осіб власно вирощеної сільськогосподарської продукції та звільнення від сплати ПДВ платників єдиного податку третьої групи на особливих умовах.

Подовжується з трьох до шести місяців період, протягом якого платники, які не мали змоги подати податкову звітність, повинні виконати обов’язок щодо повної подачі звітності після закінчення особливого періоду.

Заступник Офісу Президента Ростислав Шурма розказав у своєму інтерв’ю про ті заходи зі стимулювання бізнесу, які зараз готуються.

"Перше - це серйозна податкова реформа. Це, як ви знаєте, надзвичайно пільгові умови, які передбачають лише 2% з обороту для підприємств до 10 млрд грн і це практично безподаткова зона. Друге - ми практично припинили всі перевірки й перевели в онлайн-режим фактично всю дозвільну систему. Близько 95% всіх дозволів і ліцензій, яких потребував і мав оформляти бізнес, зараз можна оформити в електронному вигляді, просто заповнивши декларацію", - сказав Шурма.

Днями «Укрпошта» відновила пересилку відправлень у США, Європу та більшість країн світу.

В додатку «Київ цифровий» є онлайн мапа працюючого бізнесу столиці. Зокрема, там є інформація про графік роботи, контактні телефони, тип послуг. Мапа також доступна за посиланням. На ній позначені кав’ярні, перукарні, магазини одягу та взуття, стоматології, ремонтні сервіси та інші підприємства, що працюють у воєнний час.

Як зазначають у КМДА, станом на сьогодні на мапі майже 400 підприємств. Щоб додати інформацію, потрібно заповнити спеціальну форму за посиланням на сайті. Насамперед запрошують сервісні компанії.

Отже, друзі: всі, хто зараз має можливість – працюйте!

Наші інтереси: 

Без працюючої економіки ресурси держави рано чи пізно вичерпаються.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи