Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Дзвіночок першокласника: символ нового шляху

Щороку 1 вересня, коли країна відзначає День знань, маленькі діти вперше сідають за шкільні парти, а Останній дзвоник ознаменується для них дзвіночком першокласнику.

Це хвилююча і значуща подія не тільки для дітей, а й для їхніх батьків. Цього дня першокласники отримують свій перший шкільний символ - дзвіночок.

Історія дзвівончків,брошек та бутоньєрок.

Перші дзвіночки для першокласників з'явилися дуже давно. Спочатку дзвіночки були виготовлені з позолоченого металу і мали специфічну форму, їх прикрашали маленькими фігурками школярів і написом "1 клас".

Значення дзвіночка на перше вересня

Купити дзвіночок першокласника означає не просто придбати сувенір, а отримати символ початку нового життєвого етапу. Він дається дітям як знак того, що вони стали повноправними членами шкільної спільноти. За традицією першокласники дзвонять у дзвіночок перед початком уроку, що сигналізує про те, що урок розпочався. А наприкінці уроку заняття вчитель знову дзвонить у дзвіночок, а діти дружно промовляють "Дякую за урок!".

Дзвіночок першокласника є нагадуванням про те, що школа - це місце, де діти навчатимуться, зростатимуть і пізнаватимуть світ.

Різноманіття дзвіночків для першокласника

Сьогодні існує безліч різновидів аксесуарів, що дає змогу дзвіночок першокласника купити в будь-якому виконанні. Вони можуть бути виконані з різних матеріалів (метал, пластик, текстиль) і мати різні форми та дизайн. Часто на дзвіночках зображені персонажі з мультфільмів, казок або тварини. Також популярні сувеніри з написом "перший раз у перший клас", " або індивідуальний напис з імям та прізвищем дитини, як тут.

Традиції брошок та дзвоників

У різних країнах існують різні традиції, пов'язані з дзвіночком першокласника.


В Україні першокласники зазвичай отримують дзвіночки від своїх батьків або вчителів. У деяких містах є традиція запускати дзвіночки в небо в перший шкільний день. Першокласники носять дзвіночки на грудях усю першу чверть. В інших країнах дзвіночки зберігаються разом з іншим шкільним приладдям.


Дзвіночок першокласника - це не просто сувенір, а символ початку нового і важливого життєвого етапу. Він нагадує дітям, що школа - це місце, де вони навчатимуться і зростатимуть.

Дзвіночок для першокласників на 1 вересня може бути різних форм і кольорів, але кожен з них є нагадуванням про те, що школа - це цілий світ, повний відкриттів і знань..

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Гермес Гіперборійський і Гомо триплекс

Засновник Гіперборії вічно юний Купало – Аполлон – Гермес – Ной: реконструкція міфу про перенародження світу (+аудіо)

Найголовнішою технологією нашого світу є технологія керованої молодості, або ж «вічного життя». Згідно з творами античних авторів, ця технологія була доступна народу гіперборіїв, який пережив Великий...

Останні записи