Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 4

Два варіанти майбутнього для України: НАТО + ЄС чи НАТО + Велика Британія + Туреччина (стаття від 28.02.2022)

Війна ще триває, але неминуча перемога України змушує подумати про геополітичні наслідки війни. Вже луснула змова Росії, Німеччини та Франції, спрямована на видворення США з Європи. Рішення, які зараз будуть прийняті, визначать нашу геополітику на кілька найближчих десятиліть. Ця стаття написана на четвертий день війни.

22050401.jpg

Пьотр Кульпа – юрист, викладач, член уряду Польщі, заступник держ.секретаря Польщі, магістр ділового адміністрування

Перед Центральною Європою вимальовуються два основних варіанти майбутнього, ймовірність втілення яких залежить від способу завершення поточної війни. Але насправді за умов, які поставить Україна, пише Пьотр Кульпа на сайті Хвиля.

Капітуляція, повна деокупація конституційної території України, військові репарації та повне відновлення міжнародного права є природними вимогами України, які РФ навряд чи може сьогодні прийняти. Це означає перетворення РФ на геополітичну провінцію Китаю, керовану методами Північної Кореї.

Ядерний шантаж РФ – це спроба змусити США тиснути на Київ, аби той послабив свої вимоги. Якщо президент Байден злякається, може справді почати тиснути. Якщо президент Зеленський відступить, Україна втратить як мінімум Крим. Якщо цей шантаж відбудеться, впевнений, що Зеленський ухвалить рішення перенести посольство України з Вашингтона в Даллас, а також запропонує допомогу в евакуації Байдена туди ж.

Тільки залізна завіса санкцій змусить будь-який післяпутінський режим повернути всім країнам те, що захоплено військовим шляхом. При цьому Росії буде важко зберегти свою азійську частину. Це означає повернення до історичних кордонів Московії XVI ст. Звісно, ​​зникне "імперія-інструмент", з допомогою якого англосакси перемогли Наполеона, Вільгельма II та Гітлера.

Віра в єдиний демократичний світ від Лісабона до Владивостока завжди була і залишиться утопією, що суперечить основам геополітики США. Як результат з'явиться вакуум інструментів євроазіатської стратегічної рівноваги.

Таким чином, Україна зараз стоїть перед вибором одного з двох варіантів архітектури майбутнього – НАТО+ЄС або НАТО+Великобританія+Туреччина.

У першому з них Україна входить у континентальний західноєвропейський простір і перетворюється по суті на економічну провінцію Німеччини. У другому – Україна разом із Великобританією, країнами Балтії та Польщею за підтримки США набуває своєї геополітичної блокової суб'єктності, створюючи потенціал для вертикальної лінії євроазіатського розрізу. Ця вертикаль перетинатиметься з турецькою горизонталлю, що оберігає злиття Китаю з територіями тюркських культур.

Умовою втілення обох варіантів є конституційна реформа та відтворення конституційного центру виконавчої влади, який відсутній із грудня 2004 року, і це стало основною причиною деградації держави.

Наші інтереси: 

Україні вигідно створити новий геополітичний союз з країнами Міжмор'я та Великою Британією. Епохальні зміни відбуваються у нас на очах.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Дивне посилання на російськомовний сайт з українською назвою. Напевно стаття була написана польською

Коментарі

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Дивне посилання на російськомовний сайт з українською назвою. Напевно стаття була написана польською

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Автор написав цю статтю спеціально для цього сайту.

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Новий геополітичний союз з країнами Межимор'я зветься просто Межимор'я).

Якщо прагнеш чуда - створюй його!