Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 56
  • Переглядів: 62

Допомога від США – у Пентагоні розглядають можливість відправки до 60 військових радників в Україну

Категорія:

Спецтема:

Військові радники не братимуть участі в бойових діях, їхні цілі – допомагати з логістикою та обслуговуванням зброї, що поставляється, консультувати та підтримувати український уряд і військових.

20052802.jpg

Міністерство оборони США, відоме як Пентагон

Про це повідомив спікер Пентагону виданню Politico, яке у своїй статті зазначає (цитую дослівно):

"США розглядають можливість направлення додаткових військових радників до посольства в Києві, що є останнім проявом американської підтримки України, оскільки Росія, схоже, набирає обертів у дворічному конфлікті. За словами речника Пентагону генерал-майора Пета Райдера, радники не виконуватимуть бойових завдань, а радше консультуватимуть і підтримуватимуть український уряд і військових".

"Протягом цього конфлікту Міністерство оборони переглядало і коригувало нашу присутність в країні відповідно до зміни умов безпеки. Наразі ми розглядаємо можливість направлення кількох додаткових радників для посилення Офісу оборонного співробітництва при посольстві (ODC)", – наголосив Райдер.

Зазначається, що ODC виконує різноманітні консультативні та допоміжні місії (небойові). Попри те, що цей Офіс складається з персоналу Міністерства оборони, він є частиною американського посольства і підпорядковується керівнику місії.

Про конкретну кількість персоналу у Пентагоні з міркувань безпеки не говорять. Проте джерела видання кажуть, що кількість американських військових, яких додатково відправлять в Україну, становитиме до 60 осіб.

Серед іншого, військові радники будуть займатися допомогою Україні в плануванні технічного обслуговування складного обладнання, наданого Штатами, на тлі очікуваного загострення бойових дій влітку. Крім того, вони підтримуватимуть контингент посольства США в Києві та займатимуться координацією нових поставок озброєння, коли додатковий законопроєкт у Конгресі стане законом і дозволить постачати Україні більше допомоги.

Нагадаємо, 20 квітня Палата представників США проголосувала за законопроект про фінансову та військову допомогу Україні.

Наші інтереси: 

Гарне рішення контролювати наших "ефективних менеджерів".

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Штати посилюють свій вплив на розподіл зброї, обладнання та грошей в Україні, отже поступово беруть у власні руки питання війни та миру. У кінцевому підсумку це веде до формування в Україні нового типу держави згідно з американською моделлю.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Штати посилюють свій вплив на розподіл зброї, обладнання та грошей в Україні, отже поступово беруть у власні руки питання війни та миру. У кінцевому підсумку це веде до формування в Україні нового типу держави згідно з американською моделлю.

Все, що робиться з власної волі, – добро!