Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

До України вперше завезена партія «легкої техаської» нафти

Сировина закуплена для потреб Кременчуцького нафтопереробного заводу. Нафта цієї марки використовується в основному для виробництва бензину. 

Пізно ввечері 20.05.2020 р. був заведений у Нафтову гавань і поставлений до причалу 2-н танкер UMLMA (L=244 m, прапор Катару), який доставив в Україну 76430 тонн нафти, видобутої на американському континенті, повідомляє адміністрація Одеського морського порту. 

Порт відправки - NEDERLAND TEXAS. У ролі продавця і фрахтувальника судна виступила транснаціональна нафтогазова компанія ВР. Сировина закуплена для потреб Кременчуцького нафтопереробного заводу.

В поточному році Одеський порт вже прийняв одну суднову партію американської нафти - 80,5 тис. тонн, яку 25 березня доставив танкер Minerva Kythnos (L = 249 m, прапор Греції). Окрім того, у 2019 році через одеську нафтогавань у бік Кременчука було відправлено три партії нафтосировини зі США, загальним обсягом 231,5 тис. тонн.

За словами фахівців, на відміну від попередніх танкерів, які привозили нафту сорту Bakken, на т/х UMLMA в Україну вперше завезена партія т.зв. «легкої техаської» нафти - West Texas Intermediate (WTI). Сировина цієї марки використовується в основному для виробництва бензину. На нафту сорту WTI і подібні до неї сорти традиційно високий попит у США і Китаї.

 

Наші інтереси: 

Тісніша економічна співпраця з США.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи