Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Діти Тернопільщини дізнались легенду УПА

Сто сорок молодих мешканців Тернополя та області взяли участь у тереновій грі «Легенда УПА». 17-18 травня поблизу м. Теребовля відбулась п’ята обласна теренова гра, у якій взяли участь мешканці чотирнадцяти районів Тернопільщини. Молодіжний Націоналістичний Конгрес, який традиційно організовує цей вишкіл молоді, відібрав представників тих шкіл, які були відзначені ювілейними відзнаками до 100-річчя від Дня народження Романа Шухевича.
Урочисте відкриття гри відбулось біля пам’ятника Степану Бандері у Теребовлі. Під час заходу відбулися змагання з туристичної техніки, повстанська естафета, було проведено брейн-ринг на тему «Національно-визвольний рух в Україні в ХХ столітті» та ватру-знайомств, на завершення якої відбувся святковий фейєрверк.

Також одним із завдань гри було виготовлення мистецького виробу на тему УПА, а саме: макет криївки, виготовлений власними руками. Варто відзначити, що всі мистецькі вироби команд були оригінальні, проте журі найбільш відзначило вироби з Підволочиського, Тернопільського та Лановецького районів.

Найцікавішою ж була сама теренова гра. У легенді, яка стала основою проведення гри йдеться: “У травні 1945 року повстанська сотня отримала наказ переправити у Карпати прапор упівського штабу. В теребовлянських лісах на сотню чекала засідка і зав’язався бій. Хоробрі повстанці боролись до останнього, загинувши як справжні лицарі в боротьбі за ідеали Української Самостійної Соборної Держави. Але найдивнішим було те, що штабне знамено так і не потрапило до рук ворогів. Легенда оповідає, що пошуки прапора не принесли успіху, а відтоді, кожної весни, на місці бою, з’являється червоно-чорний прапор, як символ нескореності української чорної землі і пролитої червоної крові за волю і честь України”.

Перед учасниками теренової гри стояло завдання знайти цей легендарний прапор, продемонструвавши при цьому знання з історії, географії, спортивного орієнтування та неабияку силу волі.

В загальнокомандному заліку перемогу вибороли: 1-ше місце — Гусятинський район (рій Олекси Довбуша); 2-ге місце — Бучацький район (рій Пилипа Орлика); 3-тє місце — Теребовлянський район (рій Миколи Міхновського). Пам’ятні призи за І місце – туристичний намет, за ІІ місце – DVD – програвач, за ІІІ місце – кольоровий принтер, для учасників вручили спонсори цього заходу. Кожен учасник теренової гри „Легенда УПА” отримав на пам’ять бандану з емблемою табору.

На таборі діяла таборова пошта, на адресу якої діти могли надсилати листи з побажаннями та пропозиціями для проводу та учасників гри, в одному з них, зокрема, йдеться: „Дорогі організатори цього надзвичайно цікавого та веселого дійства! Щиро вдячні вам за ці два дні, проведені у дружньому товаристві таких як і ми: неймовірно божевільних і самовідданих патріотів. Хочемо подякувати вам за чудово проведений час, цікаві змагання, незабутні враження, які в нас залишаться після завершення теренової гри...”

Співорганізаторами заходу виступили відділ у справах сім’ї та молоді й управління освіти та науки обласної держадміністрації. Тернопільська обласна організація Молодіжного Націоналістичного Конгресу висловлює щиру подяку за допомогу в організації та проведенні теренової гри “Легенда УПА” Тарасюку І.Г.(керівнику ДУС), Штогрину Й. І., Тернопільській військовій частині (командиру Корнійчуку С. та підполковнику В.Яцентюку); Олійнику М.І., А. Трачу, І.Панькушу, відділу у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації; Теребовлянській райдержадміністрації, управлінню освіти і науки ТОДА, Ковальчуку О.А., приватним підприємцям міста Теребовлі та району (Білику А.І., Бельзецькому В.А., Борису В.С. Чаповському І.Д.), Василю Блажевському (м. Тернопіль), М.Ратушняку та всім людям доброї волі, хто допоміг в організації та проведенні цього заходу.

Прес-служба ТОО МНК
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи