Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Deutsche Bank оштрафували за відмивання грошей Росії

Федеральна резервна система США (ФРС) оштрафувала Deutsche Bank на 41 млн доларів (37 млн ​​євро) через те, що банк не вжив достатніх заходів для запобігання відмиванню грошей. 

ФРС заявила про "небезпечні й ненадійні" практики банку і зобов'язала його поліпшити контроль над виконанням американських законів у сфері протидії відмиванню коштів.

Deutsche Bank заявив про намір виконати всі приписи американського регулятора. 

У січні 2017 року банк був оштрафований в США на 425 млн доларів за схему "дзеркальних угод" з російськими акціями. В результаті цих операцій з 2011 по 2015 роки з Росії були виведені близько 10 мільярдів доларів.  

Як заявив тоді Нью-Йоркський департамент з фінансових послуг (DFS), в схему "дзеркальних угод" були залучені клієнти, які купували акції в Росії, а також інші зацікавлені сторони, які незабаром після цього продавали ці ж акції через лондонську філію Deutsche Bank.

Частина операцій проходила через офіс банку в Нью-Йорку. Наприкінці березня 2017 року суд штату Коннектикут ухвалив, що компанія Deutsche Bank Group Service, чия штаб-квартира розташована в Лондоні, зобов'язана виплатити 150 мільйонів доларів штрафу через маніпуляції з процентними ставками. 

У квітні Федрезерв США оштрафував банк на 156 мільйонів доларів - на цей раз причиною послужили "небезпечні практики на валютних ринках". 

2016 рік Deutsche Bank завершив зі збитком у розмірі 1,4 мільярдів євро. 

Наші інтереси: 

РФ на всіх фронтах проявляє себе з негативної сторони. Просте співробітництво з росіянами  вже є компроментуючим фактором для кожної поважної компанії.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи