Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

ДеСантіс підписав закон штату Флорида «про серцебиття» – на підтримку гідності людського життя

Категорія:

Протягом 15 хвилин після отримання законопроекту про захист серцебиття губернатор-республіканець Рон ДеСантіс підписав цей закон, заборонивши аборти у Флориді, якщо у ненародженої дитини можна виявити серцебиття.

23041801.jpg

Рон ДеСантіс

Закон про захист серцебиття забороняє лікарям "свідомо робити" аборт дитині, вік якої перевищує 6 тижнів. Законопроект передбачає винятки, якщо мати є жертвою зґвалтування, інцесту або торгівлі людьми, пише The Daily Signal.

"Ми пишаємося тим, що підтримуємо життя і сім'ю у штаті Флорида, – заявив у четвер ДеСантіс, який вважається одним із претендентів на участь у виборах 2024 року. – Я аплодую законодавчим органам за прийняття Закону про захист серцебиття, який розширює захист життя і надає додаткові ресурси молодим матерям і сім'ям".

У прес-релізі офіс губернатора підкреслив, що окрім законодавчого закріплення просімейної політики, цьогорічний бюджет містить постійне звільнення від податку з продажу товарів першої необхідності для немовлят і малюків, включаючи дитячі ліжечка і коляски, а також податкові канікули на дитячі книги, іграшки, спортивний інвентар та корм для домашніх тварин.

"Сюди входить понад 96 мільйонів доларів на підтримку прийомних батьків, опікунів та дітей, – йдеться в релізі. – Він також включає майже 143 мільйони доларів на покращення послуг для вагітних, жінок та дітей у післяпологовому періоді, що покращить результати материнського здоров'я жінок з високим ризиком материнської захворюваності".

Офіс губернатора високо оцінив законопроект як історичний крок "на захист гідності людського життя і перетворення Флориди на просімейний штат", порівнюючи нове законодавство Флориди на захист життя з законодавством таких штатів, як Нью-Йорк і Каліфорнія, які "легалізували вбивство немовлят аж до народження".

Минулого року ДеСантіс також підписав закон про заборону абортів на 15-му тижні вагітності та законодавство, що підтримує батьківство в штаті за допомогою освітніх і наставницьких програм, а також індивідуальної підтримки. Він також підписав закон про розширення підтримки прийомних батьків і дітей (SB 7034) і закон про боротьбу з материнською смертністю (SB 2518).

Закон про захист серцебиття був прийнятий Палатою представників штату Флорида в четвер у другій половині дня. Закон був відправлений ДеСантісу близько 22:30 у четвер, а губернатор підписав його близько 22:45.

"Цей історичний день знаменує собою величезну перемогу в боротьбі за права людини", – сказала президентка організації "За життя в Америці" Сьюзен Б. Ентоні Марджорі Данненфельсер в заяві з нагоди цієї новини. – На Флориду більше не буде припадати 10% абортів в країні, і вона більше не буде відома як місце, де роблять аборти. Більше мам, які потребують фінансової та емоційної підтримки, отримають необхідну допомогу під час вагітності та після народження дитини. А головне, десятки тисяч безцінних хлопчиків і дівчаток будуть жити та матимуть можливість здійснювати свої мрії, благословляти життя інших і розвивати громади Флориди".

Данненфельсер, голова однієї з провідних про-лайф груп в країні, відзначила лідерство ДеСантіса за "неймовірний імпульс у захисті ненароджених життів".

"Губернатор ДеСантіс завжди був сміливим захисником життя, ніколи не здригаючись перед обличчям екстремістської опозиції, з гордістю стояв на захисті жителів Флориди", – додала вона. – Ось чому він, республіканські законодавці Флориди та генеральний прокурор [Ешлі] Муді здобули такі переконливі перемоги на проміжних виборах минулого року, і чому штат Флорида є яскравим прикладом для інших в епоху Доббса".

Минулого року Верховний суд скасував рішення у справі "Доббс проти Організації жіночого здоров'я Джексона" – знакове рішення Верховного суду США, в якому суд постановив, що Конституція Сполучених Штатів не надає права на аборт. Рішення суду скасувало рішення у справах Roe v. Wade (1973) та Planned Parenthood v. Casey (1992), повернувши окремим штатам повноваження регулювати будь-які аспекти щодо абортів, не захищені федеральним законодавством (прим. моя, О.К.)

Але організація Planned Parenthood Action of Florida засудила цей крок, який значно зменшить кількість абортів і написала група у Твіттер:

"Через кілька годин після того, як законопроект пройшов голосування в Палаті представників, ДеСантіс підписав закон про заборону абортів на 6-му тижні. – Щоб було зрозуміло: аборт залишається законним до 15-го тижня. Ця заборона НЕ набуде чинності, поки Верховний суд Флориди не винесе рішення, яке підірве наше право на недоторканність приватного життя в штаті Флорида".

Цей крок став результатом суперечок щодо аналізу абортів колишнім президентом Дональдом Трампом у середині його президентського терміну. Раніше цього року Трамп припустив, що аборти зашкодили результатам Республіканської партії на проміжних виборах.

"Це не моя вина, що республіканці не виправдали очікувань на проміжних виборах, – заявив Трамп у своєму дописі в соціальній мережі Truth Social на початку січня.

Він вважає, що саме з "проблемою абортів" багато республіканців погано впоралися, особливо, ті, хто твердо наполягав на відсутності винятків, навіть у випадку зґвалтування, інцесту або загрозі життя матері. "Тому і втратили велику кількість виборців", – сказав Трамп.

"Крім того, люди, які десятиліттями так наполегливо виступали проти абортів, отримали за своє бажання від Верховного суду США і просто зникли, щоб їх більше ніхто не бачив", – заявив колишній президент.

Його слова викликали побоювання, що лідери Республіканської партії уникатимуть обговорення абортів під час наступних виборів. Сьюзан Б. Ентоні ("За життя в Америці") опублікувала тоді заяву, в якій зазначила, що "підхід до перемоги в питанні абортів на федеральних перегонах, перевірений десятиліттями, полягає в наступному: чітко заявити про амбітну консенсусну позицію за життя і протиставити її крайнім поглядам опонентів-демократів".

"Ми з нетерпінням чекаємо на повну артикуляцію цієї позиції паном Трампом і всіма кандидатами в президенти, – заявили в організації та додали, – Проміжні вибори показали також урок майбутнім федеральним кандидатам: ті, хто прийняв «стратегію страуса» щодо абортів, програють".

Наші інтереси: 

Стежимо за подіями в США, які впливають на загальні цивілізаційні процеси.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи