Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Держсекретар США Тіллерсон скасував зустріч з Путіним в Москві

Спецтема:

Зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним зникла з розкладу візиту державного секретаря Сполучених Штатів Америки Рекса Тіллерсона до Москви, повідомив глава бюро радіостанції "Голос Америки" в Білому домі Стів Герман у Twitter.

 

"Зустріч із президентом Росії Володимиром Путіним прибрали з московського графіка держсекретаря Тіллерсона", - йдеться в повідомленні.

Державний секретар США має намір відвідати Москву з офіційним візитом в середу, 12 квітня.

Раніше у Держдепі повідомляли, що під час візиту до російської столиці Тіллерсон зустрінеться з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим та іншими російськими офіційними особами для обговорення ситуації в України, боротьби з тероризмом, двосторонніх відносин та інших питань, зокрема, щодо КНДР та Сирії.

За даними видання The Sunday Times, держсекретар США має представити перед Росією докази, що там знали про застосування урядовими військами хімічної зброї проти мирних жителів у Сирії і намагалися це приховати.

"Держсекретар президента Дональда Трампа Рекс Тіллерсон відправиться в Москву, щоб постати перед Росією з доказами, що вона знала і намагалася приховати смертельний зарін, застосований режимом (Асада) минулого тижня, в результаті чого 87 осіб загинуло", - йдеться в статті.

Тіллерсон вимагатиме від Путіна відмовитися від підтримки Асада.

Нагадаємо, що Тіллерсон збирається в Москву 11-12 квітня, після зустрічі міністрів закордонних справ "Великої сімки". Перед Тіллерсоном в Москву повинен був прибути глава МЗС Великобританії Борис Джонсон, однак він відмовився від візиту через ситуацію в Сирії.

А ось колега Джонсона, глава міноборони Великобританії Майкл Феллон, у статті для того ж Sunday Times поклав провину за загибель мирних громадян при хімічній атаці в сирійській провінції Ідліб на Росію. Він сказав, що Москва несе за те, що трапилося не пряму, а опосередковану відповідальність, як "головний спонсор" режиму Башара Асада.

Як відомо, напад з імовірним застосуванням хімічної зброї стався вранці 4 квітня. За даними свідків, отруйний газ над містом розпорошили російські військові літаки Су, які належать повітряним силам РФ і Сирії.

5 квітня Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини повідомив, що число загиблих в результаті можливої хімічної атаки в місті Хан-Шейхун збільшилася до 72 осіб.

Наші інтереси: 

Бойкот РФ!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

У 1920-х роках минулого століття за наказом Тухачевського бойові отруйні речовини використовувалися на Тамбовщині для придушення селянських повстань! За минулі 94 роки нічого не змінилося в психології кремлівських злочинців!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

У 1920-х роках минулого століття за наказом Тухачевського бойові отруйні речовини використовувалися на Тамбовщині для придушення селянських повстань! За минулі 94 роки нічого не змінилося в психології кремлівських злочинців!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Дуже цікавим є факт про кількість військ,які червонопузики кинули на придушення Тамбовського повстання.Також цікавою є карта і дати повстань проти більшовиків,які відбулися саме у Росії...і ці факти багато про що говорять,але зараз це не в "тренді"...

Вірю в те, що розумію.