Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Держбюджет України за перше півріччя недоотримав 38 мільярдів доходів — Рахункова палата

Світ:

Підбиваючи підсумки виконання держбюджету у першому півріччі 2020 року, голова Рахункової палати Валерій Пацкан відзначив поглиблення негативних тенденцій в економіці. Реальний ВВП України знизився на 6,7%, випуск промислової продукції — на 8,3%. Також зменшилося кредитування і знизилися прямі іноземні інвестиції.

Про це йдеться у повідомленні Рахункової палати України.

План на доходи держбюджету не виконано на 38 млрд гривень, або на 7,8%. Лише внаслідок зменшення у I півріччі імпорту на 19,7% недоотримано 14 млрд гривень доходів. План видатків державного бюджетуне виконано на 51 млрд гривень.

Зі слів голови Рахункової палати, витрати на погашення й обслуговування державного боргу становили 220 млрд гривень (майже третину загальних витрат держбюджету у I півріччі 2020 року).

За словами Пацкана, на невиконання плану надходження вплинуло низька якість прогнозу макроекономічних показників.

Так, уряд наприкінці березня змінив прогноз середнього обмінного курсу гривні з 27 до 30 грн за долар. Однак фактично в січні-червні середній обмінний курс становив 25,98 грн за долар, тобто на 13,4% менше за прогнозний. За рахунок цього недоотримано 25,5 млрд грн доходів.

Нагадаємо, що доходи держбюджету на 2020 рік визначені в розмірі 975,83 млрд гривень, витрати – 1,266 трлн грн.

Наші інтереси: 

Розуміти, що економічна ситуація в Україні є дуже поганою, що може вплинути на бюджетників. Тому потрібно думати про власний бізнес і самозайнятість, щоб не залежати від держави.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи