Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 12
  • Переглядів: 15

Чиновники Пенсійного фонду отримують майже мільйон за рік

Комусь війна і "затягування пасків", а комусь премії, надбавки та “матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань”. І це – коштом державного бюджету. Можна подумати, що наша держава – справді багата.

Ось лише одна "історія успіху" чиновника, яку опублікувала Людмила Пустельник, Global Village Home.

Галина Мастюгіна – заступник директора департаменту, начальник управління контролю та розгляду звернень громадян, страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг Департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду.

У 2022-му Галина Іванівна заробила на своїй посаді трохи менше мільйона – 906 632 грн. Найбільш вдалими в грошовому вимірі були травень, червень та грудень – 118 тисяч, 149,5 тисяч та 116 249 грн. відповідно (див. останнє фото нижче, надане джерелом за місцем роботи п. Мастюгіної).

Статті нарахувань, які склали ці суми, красномовно свідчать, що наша держава – справді багата, якщо під час війни може дозволити собі виплачувати “надбавки за секретність” чиновниці цілком цивільного відомства. Від 907 до 2160 грн щомісяця. Крім цього – грошова винагорода за “інтенсивність”. В різні місяці – від 14 227 до 43 520 гривень.

Вочевидь, цих коштів не досить для відповідного рівня “інтенсивності”, тому в травні чиновниця отримала “матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань” в розмірі 58 753 грн. Крім того, пані Мастюгіну заохочували місячною премією по 27 000 з копійками протягом більшої частини року. Окремим рядком оплати у відомості – “особливо важлива робота”.

До слова, на сторінках видання “Урядовий кур’єр” та по телебаченню пані Галина періодично виступає з роз’ясненнями пенсійної політики, а також з лекціями на різних тренінгах. За це їй нараховують ще плюс 3000-7000 щомісяця, в грудні – 11 560. Це – “особливо важлива робота”. Остання цифра, припустимо, тому, що наприкінці року “особливо важлива робота” стає ще “особливішою“ через близькість різдвяного сезону.

Початок цього року був для Г. Мастюгіної теж дуже непоганим – в січні отримала 61 229 грн. У 2022-му за цей же місяць вона отримала 55 375, 39 грн. Тож виходить, що війна війною, але чиновникам справно підвищують зовсім немалі зарплати.

Нагадаю, депутати Верховної Ради отримали 100% надбавку за "інтенсивність праці".

Наші інтереси: 

Якби ця особа працювала в приватній компанії, питань не було б. Приватний бізнес прекрасно розуміє, на що витрачати гроші, бо сам ці гроші заробляє. Але це – Пенсійний фонд, це – державна структура, яка утримується за кошти платників податків, за податки бізнесу. Чому чиновники, маючи нормальні зарплати, не соромляться брати у держави під час війни “матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань” в розмірі 58 753 гривень? Чому чиновники державних компаній витрачають скажені гроші на відрядження?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

А ці перещеголяли: мільйони гривень не в рік, а в місяць!  Топменеджмент державної "Укрнафти" щомісяця отримує зарплати в мільйони гривень

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

А ці перещеголяли: мільйони гривень не в рік, а в місяць!  Топменеджмент державної "Укрнафти" щомісяця отримує зарплати в мільйони гривень