Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 17
  • Переглядів: 18

Чим не можна хвалитися: 9 речей, які можуть зашкодити репутації

Між упевненістю в собі і марнославством існує тонка межа, і навіть позитивне мислення не завжди може допомогти вам їх розрізнити.

Впевненість полягає у вашому розумінні своїх сил і можливостей. З іншого боку, марнославство є прикриттям для невпевненості та его, тому ви схильні хвалитися про себе - і це явно не показник дійсно зрілої людини.

Чим не варто хвалитися ніколи і ні перед ким?

1. Ваше кар'єрне зростання 

Так, це здорово, коли людина пишається своєю роботою, а якщо вона працьовита, то однозначно заслуговує на визнання за свої зусилля. Але єдині люди, які повинні знати про ваше просування і кар'єру, - це члени сім'ї і дійсно близькі друзі, які щиро бажають вам щастя.

Всім іншим знати про ваші успіхи зовсім не обов'язково.

2. Подробиці вашого звільнення зі старої роботи

Звичайно, ваш колишній бос, можливо, був втіленням зла, а ви самі вийшли зі свого старого офісу з високо піднятою головою. Але розповіді про те, як ви покинули роботу, - це не те, чим потрібно хвалитися, особливо якщо ви ще й підкреслюєте фінансовий аспект.

3. Ваша машина

Тільки незрілі молодики хваляться своїм авто, щоб виглядати круто. Доросла людина не стане постити фото своєї улюбленої машини в соціальних мережах.

Виняток - це тільки ваша участь у групі ентузіастів автомобілів, де ви можете обговорювати ваші запитання.

4. Недавня перемога вашої улюбленої спортивної команди

Це, до речі, може дратувати багатьох людей. Чесно кажучи, шанувальники командних видів спорту здатні бути найгіршим видом хвальків. А ось ті, хто дійсно не цікавиться спортом, можуть здивуватися, чому ви не припиняєте говорити про перемогу команди, якщо самі ви до неї не маєте ніякого відношення.

Ви можете поділитися своєю гордістю і щастям лише з тими людьми, у яких схожі з вами інтереси.

5. Ваша друга половина

Ваші найближчі друзі і сім'я будуть щасливі, що ви знайшли гарного партнера, але люди, що знаходяться за межами вашого найближчого оточення, не знайдуть нічого особливого у вашій новій дівчині або новому хлопцеві.

Чудово, якщо ви вірите в те, як вам пощастило знайти таку чудову людину, але не потрібно про це всім із гордістю розповідати.

6. Успіх інших людей

Пишатися успіхами ваших дітей або членів сім'ї - це нормально і природно. Однак не варто постійно коментувати успіх знайомих вам людей, підкреслюючи ту роль, яку ви нібито зіграли в їхніх досягненнях.

Це виглядає смішно і абсолютно нескромно.

7. Скільки ви можете випити алкоголю

Коли ви були юні, можливо, ви і хвалилися в колі однолітків своєю витримкою в плані алкоголю. Але в дорослому віці це говорить про вашу схильність до алкоголізму, і  це знову ж смішно і безглуздо виглядає з боку.

8. Свої глибокі знання з певної теми

Деякі з таких людей люблять виглядати «професіоналами» і з задоволенням подовгу обговорюють свої улюблені теми, хизуючись своїми знаннями і всіляко підкреслюючи свій інтелект.

У більшості випадків такий вид хвастощів потужно відштовхує оточуючих.

9. Прямолінійність

Ви обожнюєте розповідати все як є і рубати правду-матку, не фільтруючи свої думки, тому що ви вважаєте, що реальність сувора й істина не повинна бути покрита цукром.

Насправді, це демонструє вашу грубість і нетактовність, і хвалитися тут нічим.

 

Джерело

Наші інтереси: 

Хвалитися - це добре. Треба просто знати, де і перед ким це робити доречно.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи