Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 7
  • Переглядів: 7

Чи є Роберт Кеннеді-молодший справжньою загрозою для Джо Байдена? – New Statesman (Британія)

Феномен Кеннеді-молодшого, схоже, є запізнілим вираженням невдоволення в деяких аспектах американської ідентичності. Для певного типу виборців-демократів або незалежних виборців-центристів самопрезентація Кеннеді як ліберального захисника науки від корумпованого корпоративно-державного союзу має певну привабливість.

23070501-kennedi.jpg

Роберт Френсіс Кеннеді-молодший
Роберт Френсіс Кеннеді-молодший (англ. Robert F. Kennedy Jr.; нар. 17 січня 1954 р.) – американський адвокат і радіоведучий, відомий як екологічний активіст і діяч руху проти примусових вакцинацій

Підтримка племінника Кеннеді як кандидата в президенти свідчить про попит серед демократів на альтернативу, пише Нік Бернс (Nick Burns) у своїй статті на New Statesman.

Останню загрозу Джо Байдена звуть Кеннеді. Маючи вищі рейтинги прихильності, ніж у Байдена чи його високопоставленого суперника Дональда Трампа, і за деякими опитуваннями – до 20 відсотків, Роберт Ф. Кеннеді-молодший став "головним болем" для президента, пише New York Times.

Це – частково дивно, оскільки Кеннеді-молодший не користується особливою повагою у "пристойному американському суспільстві" (тобто в середовищі офіціозу та ліваків. – НО). Прихильник недоведеного зв'язку між вакцинами та аутизмом, Кеннеді-молодший був публічно відлупцьований іншими Кеннеді (братом Джозефом, сестрою Кетлін і племінницею Мейв) за те, що "сіяв недовіру до науки, яка стоїть за вакцинами". (Як ми вже знаємо, "вакцинаційна наука" є чистої води антинауковим шахрайством. – НО).

Це було у 2019 році, до глобальної пандемії – і до того, як Covid спричинив нову хвилю скептицизму щодо вакцин. Кеннеді скористався моментом, виступивши з полемікою проти "обличчя" (головного героя) американської відповіді на Covid. Він написав книгу "Справжній Ентоні Фаучі" (2021) і звернувся із закликом до демократів, які підтримують локдаун. Його "Лист до лібералів" (2022) був нагороджений увагою громадськості.

Як показують опитування, значною мірою популярність Кеннеді пов'язана з його прізвищем. Не всі, хто каже, що підтримує його, погоджуються з його поглядами щодо медичної системи.

Майже половина демократів не хочуть, щоб вісімдесятирічний чинний президент балотувався знову – хоча ніхто з основних членів партії не наважується кинути йому виклик на праймеріз. Те, що така другорядна фігура, як Кеннеді, може заручитися підтримкою, свідчить про силу попиту на альтернативу.

Іронія полягає ще й у тому, що про Байдена часто говорили, що на ранніх етапах своєї довгої політичної кар'єри він створив себе подобою Кеннеді. Байден користується підтримкою ширшого клану Кеннеді та в нього мало особливих підстав побоюватися, що його переобрання буде серйозно ускладнене "білою вороною" сім'ї.

Новий державний діяч

Утім, феномен Кеннеді-молодшого, схоже, є запізнілим вираженням невдоволення в деяких аспектах американської ідентичності. Для певного типу виборців-демократів або незалежних виборців-центристів, які тримають дистанцію від домінуючих течій ліберальної думки, самопрезентація Кеннеді як ліберального захисника науки від корумпованого корпоративно-державного союзу має певну привабливість.

Багато хто в цій групі, чиїм головним органом сьогодні є, мабуть, популярний подкаст Джо Рогана (в якому Кеннеді нещодавно виступив з контроверсійною промовою), мав сумніви щодо правил, встановлених службами громадського здоров'я під час пандемії, але не зміг їх тоді озвучити. Під час надзвичайної фази пандемії порушувати такі питання означало затаврувати себе як республіканця, але зараз гострота питання зменшилася – і, зрештою, як можна називатися республіканцем, підтримуючи сина родини Кеннеді, найдемократичнішої з усіх родин?

Наші інтереси: 

Спостерігаємо за ходом президентських виборів в США, які мають велике значення (і вплив) для України. Цікаво, що Дональд Трамп підтримує Роберта Кеннеді. Формально вони є опонентами, хоча світоглядно в багатьох питаннях є однодумцями. У питанні вакцинаційного шахрайства позиція Кеннеді значно послідовніша і сміливіша, ніж у Трампа.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи