Зображення користувача Володимир Федько.
Володимир Федько
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Чи унікальна наша цивілізація, або Чи були серед наших предків боголюди?

У стародавніх легендах і переказах самих різних народів світу можна знайти згадки про дуже високо розвинуту цивілізацію, яка колись в далекому минулому залишила свій слід на Землі. Представників цієї цивілізації наші далекі предки називали богами. Можливості богів набагато перевершували можливості людей, тому все життя наших предків була підпорядковане волі могутніх богів. Боги встановили правила, які регулювали відносини в суспільстві і визначали порядок служіння людей богам. Однак боги не тільки правили людьми. Вони дали людям знання в медицині і астрономії, навчили їх землеробству і тваринництву, металургії та гончарному мистецтву. По суті, вся людська цивілізація як така була створена богами...


Сучасна академічна наука відносить стародавні легенди і перекази в розряд міфології, вважаючи їх вигадками і фантазіями наших далеких предків. Наявність же в минулому високо розвинутої цивілізації богів категорично заперечується істориками. Більш того – в середовищі професійних істориків і археологів навіть обговорення цієї теми знаходиться під суворою забороною. І коли будь-хто заговорить про цивілізацію богів хоча б в якості робочої гіпотези, він серйозно ризикує своєю науковою кар'єрою. Тим часом на нашій планеті збереглися тисячі стародавніх артефактів, які зберегли сліди застосування таких дуже складних технологій, які могли бути в розпорядженні лише високо розвинутої в технічному відношенні цивілізації.


Кам'яна кладка в Саксайуамане (Перу)


Стародавні будівельники з легкістю обробляли граніт, базальт, кварцит, діорит і інші дуже тверді магматичні породи. Причому робили це не тільки у відносно сприятливих для цього умовах як в Єгипті, але і в гірських районах Південної Америки, де скельні масиви зберегли сліди обробки практично в промислових масштабах. Тут при необхідності від гранітних і базальтових скель відрізалися шматки породи довільної форми, які в подальшому використовувалися для створення досить нетривіальних мегалітичних (з блоків в тонни і навіть в десятки і сотні тонн вагою) конструкцій з підвищеною міцністю і сейсмостійкістю. Досить сказати, що при кожному серйозному землетрусі місця сучасної реставрації руйнуються, а стародавні кам'яні конструкції продовжують стояти в цілості й схоронності. Подібний результат досягався явно за допомогою якогось компактного і мобільного устаткування, ще недоступного для нас. А в кам'яних конструкціях простежуються такі прийоми і методи будівництва, які ґрунтуються на іншій (відмінній від звичної нам), але досить ефективній логіці. Так, стародавні будівельники не рили котлованів, а використовували особливості рельєфу місцевості, не розмелювали природні матеріали в порошок, а прагнули максимально використовувати цільні кам'яні блоки, лише мінімально змінюючи їх форму. При цьому як обладнання та інструменти, так і технології були добре адаптовані для завдань освоєння не тільки важкодоступних гірських регіонів, а й інших планет, оскільки грунтувалися на широкому використанні місцевого природного каменю без додаткових будівельних матеріалів.


Порізані скелі в Ольянтайтамбо (Перу)


В цілому ряді випадків на кам'яних артефактах збереглися сліди обробки інструментами, які не мають нічого спільного з примітивними технологіями відомих історикам древніх цивілізацій, а вказують на високотехнологічну машинну обробку дисковими і прямими пилами, фрезами, свердлами і т. п. Для створення сучасних аналогів таких слідів нам довелося б часом задіяти наймогутніше сучасне каменеобробне обладнання. При цьому параметри древніх інструментів (по міцності, швидкості різання каменю, доступним для обробки розмірами кам'яних блоків і ін.) нерідко перевершують навіть найдосконаліші сучасні аналоги. Так, наприклад, в Хаттусі, древній столиці Хетської імперії, в фундаменті одного з храмів лежить базальтовий блок, який буквально пошматований з усіх боків слідами машинних обробних інструментів. Від базальтової маси відривалися безладні шматки так, що бокова поверхня розпилів виявлялася майже відполірованою, а це вказує на високу швидкість інструменту. За рештою неглибоких надрізів в кінці цих розпилів можна визначити ширину ріжучої кромки інструменту, яка виявляється на рівні всього півтора-двох міліметрів. При цьому вимірювання найбільш виразного сліду дискової пили, показали розмір її диска близько 1,6-1,8 метра в діаметрі!.. На сучасних каменеобробних комбінатах пили подібного діаметра встановлюються лише на стаціонарному обладнанні розміром з велику кімнату.


Вимірювання сліду дискової пили в Хаттусі (Туреччина)


У знаменитому археологічному комплексі Карнак в Єгипті на твердих кам'яних блоках в достатку можна знайти різні надрізи, які носять характер, скоріше декоративний, ніж технологічний. Тут надріз (або проріз) найчастіше як би окреслює на поверхні каменю зони, в яких знаходяться зображення або ієрогліфи.


Декоративні надрізи на гранітних воротах в Карнаці


Наприклад, на стояках гранітних воріт, розташованих в центральній частині комплексу – безпосередньо перед Гранітним храмом – такі надрізи, розмежовуючи різні частини зображень, проходять по всій висоті воріт. А це – близько 5-6 метрів!.. При такій великій протяжності надрізи дуже невеликі за глибиною (всього близько сантиметра) і мають в перетині V-подібну форму – починаючись з ширини буквально в 3-4 міліметра на вході і закінчуючись гострим кутом практично нульової ширини. І така воістину ювелірна робота виконана по всій довжині прорізу, тобто на всі 5-6 метрів!.. До того ж, поверхні всередині надрізу відполіровані!.. Мабуть, чисто теоретично, зараз можна створити подібне. Але лише чисто теоретично. А практично, є дві дуже серйозні проблеми. По-перше, у нас немає інструментів, призначених для обробки каменю, що мають практично нульову товщину ріжучої кромки. Особливо для роботи з таким твердим каменем, як граніт. При розпилюванні граніту навантаження на інструмент в його робочій зоні буде таким, що тонка кромка інструменту просто її не витримає. А по-друге, сучасний майстер при роботі, наприклад, дисковою пилою за один прохід прорізає матеріал на досить невелику глибину – в кращому випадку на міліметр-другий. Тут же прорізи виглядають так, ніби вони зроблені всього за один-єдиний прохід!.. Інструмент розрізав камінь як ніби це був не міцний граніт, а дуже м'яка деревина!..

Більш того – цілий ряд артефактів вказує на застосування стародавньою цивілізацією абсолютно невідомих нам технологій, які приводили природний камінь в пластичний стан при звичайних температурах. Такі сліди мають, наприклад, кальцитовий блок в Саксайуамані і гранітний валун в Ольянтайтамбо в Перу. Блоки платформи Ура-Уранго-Те-Махіна на острові Пасхи виглядають так, як ніби хтось водив пальцями не по твердій поверхні каменю, а по м'якому пластиліну. А виїмки на скельному масиві в древніх єгипетських каменоломнях Асуана нагадують... сліди величезної ложки, якою стародавні просто «вичерпували» твердий граніт. Нам не відомі не тільки такі технології, але і самі фізичні та хімічні основи процесів, які дозволяли б добитися подібного результату.


Сліди пластичного впливу на камінь (острів Пасхи)


Наявність величезної кількості подібних матеріальних артефактів означає, що стародавні «боги» – реальність, а не вигадки або фантазії наших предків, як це стверджують історики. Тільки «боги» – це не надприродні істоти, а представники дуже високо розвинутої цивілізації, можливості якої набагато перевершували можливості наших предків. Реальність древніх «богів», які позбавляються таким чином свого містичного ореолу, знімає головне протиріччя міфології. Стародавні легенди і перекази повертають собі статус своєрідної літописі дійсних подій.

Виникає логічне запитання:

Чи унікальна наша цивілізація у Всесвіті?  


Джерела:

  • Андрій Скляров. Предметы богов и их копии // https://lah.ru/pb-text/
  • Андрій Скляров. Предметы богов и их копии // https://lah.ru/pb-text/2/

Наші інтереси: 

Знати правдиву історію земної цивілізації.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андрій Юрків.
0
Ще не підтримано

30хв нароздуми https://youtu.be/EtMIygQYx_s

Реальність існує незалежно від вас ... До тих пір, поки ви з цим згодні.

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Запитання можна сформулювати по-іншому: Якщо наші предки володіли такими високими технологіями, то чи були серед них боголюди - безсмерні ельфи?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Інопланетяни - це ті, що з іншого плану, тобто з іншого простору подій.

У Просторі волі (Царстві божому) все відбувається легко. Навіть камінь стає легким і м’яким.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Андрій Юрків.
0
Ще не підтримано

30хв нароздуми https://youtu.be/EtMIygQYx_s

Реальність існує незалежно від вас ... До тих пір, поки ви з цим згодні.