Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 196
  • Переглядів: 213

Чи божевільні наші еліти? Соціолог Скотт Расмуссен і його дослідження «інших американців»

Категорія:

Світ:

Нове дослідження, оприлюднене 19 січня 2024 р. Комітетом за процвітання (США), показує, що коли йдеться про ставлення американців до стану їхньої країни, їхніх особистих свобод і власного фінансового становища, то існує величезний розрив між елітним верхнім одним відсотком і рештою країни.

24012602.jpg

Скотт Расмуссен (Scott William Rasmussen) – американський соціолог і політичний аналітик

Дослідження ґрунтується на двох окремих опитуваннях 1000 членів еліти, що були проведені Скоттом Расмуссеном онлайн 11-26 вересня 2023 року та 14-29 вересня 2023 року.

Дослідження під назвою "Вони проти США" показує, що сьогодні існує "дві Америки". Одна Америка представлена поглядами більшості представників середнього класу, а інша – тими, хто має статус культурної "еліти", заснований на їхньому доході, освіті та районі проживання. Ці дві групи бачать світ через абсолютно різні призми.

У статті "Чи божевільні наші еліти?" йдеться про вражаючі результати того дослідження. Відправною точкою є те, хто був визначений як "еліта" для цілей цих опитувань.

Елітами визначені ті, хто має вищу освіту, дохід сім'ї понад 150 тисяч доларів на рік і проживає в місті з населенням понад 10 тисяч осіб на квадратну милю. Приблизно 1% всього населення США відповідає цим критеріям.

Десять тисяч людей на квадратну милю – це міське середовище з високою щільністю населення. Але в цьому контексті 150 тисяч доларів на рік – це не королівська зарплата. В масштабах країни потрібно набагато більше –близько 650 000 доларів на рік, щоб потрапити в 1% за доходами. Людина, яка живе у великому місті та заробляє 150 тисяч доларів, не є елітою в жодному фінансовому сенсі.

Тож ключовим елементом у формулі Расмуссена є наявність диплома про вищу освіту. По суті, ми опитуємо людей з вищою освітою, які живуть у містах, і переважна більшість з них не заробляють багато грошей. Багато хто в цій групі, ймовірно, є жінками, хоча Расмуссен каже, що результати опитування були "злегка зважені" за статтю, віком і расовою приналежністю. Расмуссен також визначив підкатегорію "еліти Ліги Плюща", що складається з випускників одного з восьми університетів Ліги Плюща, а також Північно-Західного, Дюкського, Стенфордського та Чиказького університетів.

Ці "еліти", за визначенням, живуть в іншому світі, ніж решта з нас. Вони надзвичайно лояльні до режиму; 84% з них схвалюють роботу Джо Байдена на посаді президента. Я б ніколи не подумав, що можна отримати такий високий рейтинг схвалення, адже це навіть перевершує рейтинг схвалення в Національному комітеті Демократичної партії. І 70% "еліти" довіряють уряду, вважають, що він робить правильні речі в більшості випадків; цей показник зростає до 89% серед тих, хто є "найбільш політично активними членами еліти".

Ці еліти навіть довіряють журналістам: 79% позитивно ставляться до них, як і 84% "еліти Ліги Плюща".

Коли справа доходить до політики, ці люди божевільні: 47% кажуть, що Америка страждає від надмірної свободи, порівняно з 21%, які вважають, що ми маємо надмірний контроль з боку уряду. Серед еліти Ліги Плюща 55% кажуть, що Америка занадто вільна, і лише 15% кажуть, що у нас забагато уряду.

Тож як еліти хочуть обмежити нашу надмірну свободу? Шокуючі 77% кажуть, що вони виступають за "суворе нормування газу, м'яса та електроенергії". Це, по суті, означає життя в бідній тоталітарній державі на кшталт СРСР. І від 89% до 10% еліти Ліги Плюща хочуть бачити "суворе нормування" цих найнеобхідніших товарів.

Ці "еліти" – людиноненависники. Переважна більшість хоче заборонити газові плити (69%), автомобілі на бензині (72%), авіаперельоти, які не є життєво необхідними (55%), позашляховики (58%) і кондиціонери (53%). В еліті Ліги Плюща ситуація ще гірша: відповідні цифри становлять 80% для газових плит, 81% для автомобілів на бензині, 70% для несуттєвих авіаперельотів, 66% для позашляховиків і 68% хочуть заборонити кондиціонери.

Люди, яких виділив Расмуссен, очевидно небезпечні для нашої демократії. Якщо вони візьмуть владу, нам – кінець. Потрібно провести більше досліджень, щоб з'ясувати, хто саме вони такі, щоб ми могли їх викорінити та звести нанівець їхній вплив. Тим часом можливо, потрібно вжити деяких поміркованих заходів. Наприклад, ліквідувати Лігу Плюща.

 


Комітет сприяння процвітанню (Committee to Unleash Prosperity) – це неприбуткова організація, що займається просуванням економічної політики, спрямованої на економічне зростання. Складається з провідних економістів та експертів у сфері бізнесу та фінансів, CTUP виступає за ініціативи, які підтримують економічне процвітання, створення робочих місць та індивідуальну свободу. Докладніше: www.committeetounleashprosperity.com
Наші інтереси: 

Цікавимося процесами, що відбуваються в США. Через деякий час подібне може відбутися й на нашому континенті. Загадаймо хоча б ковідоістерію (усі країни за командою глобального уряду виконували божевільні накази та бездумні інструкції, а попереду всіх були США з їхніми ідеалами свободи та демократії).

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Думаю, що серед цієї "еліти" рекордна концентрація психопатів. Це закономірний результат негативного добору в етатичній державі.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Думаю, що серед цієї "еліти" рекордна концентрація психопатів. Це закономірний результат негативного добору в етатичній державі.

Все, що робиться з власної волі, – добро!