Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Чому Захід боїться перемоги України? – «The HILL» (США)

Категорія:

Західні лідери говорять про підтримку України, проте остерігаються сказати про те, що війна має закінчитися саме перемогою України й поразкою Московії. Західні лідери зацікавлені в тому, щоб Україна не програла. Але все ще не спромоглися сформулювати ясну стратегію – чим має закінчитися війна.

Злочинна агресія Московії та героїчна боротьба України дає світові унікальну можливість змінити європейську та світову безпеку.

Так вважає Стівен Бланк (Stephen Blank), доктор філософії, старший науковий співробітник Інституту досліджень зовнішньої політики (Foreign Policy Research Institute – FPRI), в минулому професор з питань національної безпеки та досліджень російської національної безпеки в Інституті стратегічних досліджень Військового коледжу армії США.

Газета «The HILL» публікує його статтю «Чому Захід боїться перемоги України?»

На думку автора ані у Вашингтоні, ані в будь-якій європейській столиці на захід від Варшави ми не чуємо, щоб хтось виступав за перемогу України та рішучу поразку Московії; за повне відновлення суверенітету та територіальної цілісності України; за подальшу повну інтеграцію України до НАТО та Європейського Союзу.

Попри громадську підтримку України, лідери західних країн приватно все більше скептично ставляться до того, що Україна може або, очевидно, повинна перемогти.

Захід зацікавлений в тому, щоб Україна не програла, проте все ще не сформулював ясної стратегії, а чим ця війна має закінчитися.

Через це й відбувається постійна затримка з постачанням зброї, різні обмеження на використання отриманої зброї, ненадання далекобійної артилерії та авіації, тривала історія з майбутнім наданням танків тощо.

При тому деякі західні експерти бажають саме від України вимагати поступок для встановлення миру.

Відсутність ясної стратегії призводить до того, що підтримка України у населення США поступово падає, водночас дає Путіну примарну надію, що Захід може втомитися і зупинити допомогу Україні.

Невпевненість Заходу і велика затримка з постачанням зброї вже призвела до того, що Україна не змогла скористатися наступом 2022 року, і це дало Росії час мобілізувати нові сили, побудувати міцніший захист і навіть розпочати власний наступ.

Закінчує автор свою статтю такими словами: «Якщо ми не зможемо забезпечити українську перемогу, то в підручниках історії буде записана наша стратегічна неспроможність, а весь світ буде страждати від наслідків.»

Наші інтереси: 

Треба розуміти, що чимало західних лідерів, хоча й бажають добра Україні, проте знаходяться в полоні своїх старих уявлень про світовий устрій і не можуть навіть подумки допустити, що перестане існувати Росія. Вони й співчувають Україні, і водночас бояться радикального переформатування світового устрою.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи