Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 5
  • Переглядів: 5

Чому Signal не йде на компроміс щодо шифрування, – інтерв'ю з Мередіт Віттакер (Meredith Whittaker)

Категорія:

Світ:

Генеральний директор месенджера Signal Мередіт Віттакер дала велике інтерв'ю, в якому розповіла про шифрування, відмінність від інших платформ обміну повідомленнями та багато іншого.

22102801.jpg

Мередіт Віттакер (Meredith Whittaker). Фото: Jeenah Moon for The New York Times

Мередіт Віттакер є президентом Signal, популярного месенджера для обміну повідомленнями, який пропонує зашифроване спілкування. Протягом десяти років вона досліджувала штучний інтелект в Google, повідомляє The Verge.

Тепер вона працює в Signal, який дещо відрізняється від звичайної технологічної компанії, – нею керує некомерційний фонд, і вона пишається тим, що збирає якомога менше даних. З цієї причини месенджер популярний серед журналістів, активістів і людей, які піклуються про свою конфіденційність.

Але застосунки для обміну повідомленнями, особливо програми для зашифрованих повідомлень, – це складна справа. Уряди в усьому світі дуже не люблять зашифровані повідомлення та часто змушують компанії давати доступ для правоохоронних органів.

Вибрані цитати:

Ми не збираємося йти на компроміс з урядом чи з будь-ким ще. Це означало б, що ми перебуваємо в переговорній позиції.

Signal абсолютно не планує сканувати чиїсь повідомлення, щоб вирішити, які повідомлення в порядку, а які ні.

Якщо шифрування порушено, його зламано. Якщо Signal не дотримається своїх обіцянок про конфіденційність, то у нас нема реального сенсу існувати.

Єдина наша місія полягає в тому, щоб забезпечити безпечне, відокремлене, приємне місце для обміну повідомленнями та спілкування у світі, де таких місць дуже мало та вони далеко.

У WhatsApp працює понад 1000 інженерів – і це лише їхня інженерна команда. У Telegram працює близько 500 працівників. Signal – це лише 40 осіб. Ці 40 осіб підтримують програму на трьох клієнтах. І на відміну від згаданих контор, ми не беремо участі у бізнесі стеження.

Ви питаєте, чи є у нас люди, які переглядають публічні групи Signal у пошуках забороненого контенту? – Ні, ми такого не маємо. Ми також не є платформою для соціальних мереж. Ми не посилюємо контент. У нас нема Telegram-каналів, де можна транслювати на тисячі та тисячі людей. Ми були дуже обережні у розробці нашого продукту, щоб не розробляти Signal як соціальну мережу з алгоритмічним посиленням.

Ми є платформою для обміну повідомленнями. У нас немає групи модераторів контенту, тому що (1) ми повністю конфіденційні, ми не бачимо вашого контенту, ми не знаємо, про що ви говорите; і (2) ми – не контент-платформа, тому це – інша парадигма.

Ми пропонуємо справжню конфіденційність, а не заяви про конфіденційність із невеликими застереженнями у 15-сторінкових умовах обслуговування.

Ми повинні дати зрозуміти, що це надзвичайно цінно і що це те, що захистить вас та дозволить вести інтимні та безпечні бесіди з вами та вашими друзями. Ми бачимо, що люди більше розуміють ці відмінності за останні п'ять років.

Ми існуємо лише на пожертви, але це не означає, що кожному користувачеві потрібно робити пожертви.

Ми ніколи не стягуватимемо плату за використання Signal, тому що конфіденційність має бути не тільки для людей, які хочуть або можуть за це платити.

Сайт компанії: https://signal.org/uk/

Наші інтереси: 

Підвищуємо свою інформаційну культуру, застосовуємо технологічні продукти, які відповідають нашим цінностям.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

Сьогодні не йде на компроміс, завтра піде.

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Цікаве і корисне інтерв'ю!
Я поставив Сигнал у березні цього року. Чудова програма для дійсно конфіденційних розмов та обміну інформацією. На жаль, Сигнал мало розповсюджений у моєму середовищі, порівняно з Viber і Telergram - я спілкуюся лише із декількома друзями.
На мій погляд, на сторінках "Народного Оглядача" має сенс приділити цьому месенджеру увагу, розповівши про його відмінність і переваги над іншими менсенджерами. Можливо, навіть створити спільноту прихильників Сигналу)

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Микола Погорілець.
0
Ще не підтримано

Дякую пані Олено!
Згадую колись популярну ICQ, "Аську", якою користувалися бізнесм, допоки не вкурили, що їх комунікація доступна всім. Тепер нарід робить бізнес у Вайбері, бо так звикли. І в умовах війни цим руйнують безпеку військових, які також задля зручності...
Здоровий глузд мовчить під натиском популярності і зручності.
Допоки не вжарять... Але Боржомі пити тоді буде пізнувато.

Дякую ще раз. В статті добре показані непрямі чинники небезпечності популярних мессенджерів

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

Сьогодні не йде на компроміс, завтра піде.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Якщо зіпсується, то ми знайдемо щось краще. А поки що виходимо з поточних реалій.

Іван Андрійович wrote: Сьогодні не йде на компроміс, завтра піде.

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Чудовий майданчик для волелюбних. Але він може теж приваблювати всіляких злочинців, які почуватимуться у безпеці… Чи не так?

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !