Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Чернівці відкриють школи 1 вересня попри те, що уряд включив місто у "червону" зону

Депутати Чернівецької міської ради під час сесії прийняли рішення дозволити роботу шкіл з першого вересня цього року. Також цим рішенням з 27 серпня відновили роботу дитячих садочків міста, які запрацюють відповідно до розробленого графіка.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

При розгляді питання у сесійній залі в.о. керівника управління освіти міськради Ніна Вітковська розповіла, яким чином організують навчання у школах міста:

"Освітянами були розроблені моделі та форми організації навчально-виховного процесу. Відповідно до своїх умов, залежно від кількості учнів, адміністрації шкіл обирали ту чи іншу модель, яка найбільш реально може втілюватися у цій школі. На сьогодні у нас 5 шкіл вибрали очну форму навчання, ліцей №1 - дистанційну форму навчання через незавершений ремонт, 28 шкіл вибрали очну форму із використанням технологій дистанційного навчання. У них буде змішане навчання з поділом класів на групи почергово через день, дистанційне викладання окремих предметів з обов'язковим очним консультуванням один раз на місяць за розкладом, і звичайно різний час початку занять початкової школи, середньої і старшої. Один заклад вибрав очне із використанням дистанційного навчання, це школа №8, а гімназія №1 обрала очну форму для 1-5 класів і змішане навчання у 6-11 класах. Ще 7 шкіл обрали очну форму навчання із використанням технологій дистанційного навчання та поділом класів на дві зміни", – зазначила Вітковська.

Вона повідомила, що тим батькам, які не захочуть вести дітей до школи, а організувати для них заочне чи дистанційне навчання, потрібно звернутися із відповідною заявою до адміністрації школи і їм це дозволять.

Крім того, за словами освітян, перерви у школах будуть більшими, ніж раніше, для забезпечення якісного провітрювання класів. Малі перерви триватимуть не менше 15 хвилин, а великі – по пів години.

Також керівництво міста розгляне можливість виділяти спеціальні тролейбуси та автобуси, які будуть довозити виключно учнів і педпрацівників.

Як повідомлялося, рішенням Держкомісії з питань ТЕБ та НС з 24 серпня 14 адміністративно-територіальних одиниць віднесені до "червоного" рівня епідеміологічної небезпеки. Так, до "червоної" зони, серед інших, віднесено місто Чернівці, Заставнівський та Кіцманський райони Чернівецької області.

На "червоній" території забороняється робота громадського транспорту, закриваються заклади освіти, в тому числі дошкільні та школи. Дозволяється тільки висадка пасажирів з транспорту, який курсує транзитом.

Депутати Чернівецької міської ради не погодилися з рішенням Держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і на позачерговому засіданні сесії дозволили роботу громадського транспорту, ринків, торгово-розважальних центрів, кафе, ресторанів, шкіл і садочків з дотриманням протиепідемічних заходів.

Нагадаємо, раніше після обурення мерів Тернополя та Івано-Франківська, що їхні міста віднесли до "червоної" та"помаранчевої" зон, уряд та структури, які визначають рівень небезпечності Ковіду в тих чи інших областях та населених пунктах України, виключили ці міста з тих зон. 

Наші інтереси: 

Розуміння про сильно перебільшену загрозу коронавірусу приходить до керівництва міст. Розуміти, що уряд та державні структури нариваються на непокору на місцях. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
Чернівці
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Клоуни продовжують поступовий демонтаж індустріальної етатичної системи. Нинішній режим виступає в ролі тренажера для нарощування м’язів організованим громадянським суспільством.
Відбувається розпад етатичної системи освіти, що заохочує формування нових освітніх форм.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Клоуни продовжують поступовий демонтаж індустріальної етатичної системи. Нинішній режим виступає в ролі тренажера для нарощування м’язів організованим громадянським суспільством.
Відбувається розпад етатичної системи освіти, що заохочує формування нових освітніх форм.

Все, що робиться з власної волі, – добро!