Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Чехія вирішила не видавати візи громадянам РФ та Білорусі до квітня 2023 року

Категорія:

Вже подані росіянами або білорусами заявки на отримання посвідки на проживання в Чехії вважатимуться неприйнятими відповідно до законодавства. Це означає, що жодного провадження щодо них проводити не будуть.

Уряд Чехії підтримав пропозицію Міністерства закордонних справ Чехії не видавати візи та тимчасовий дозвіл на проживання громадянам Російської Федерації та Білорусі до кінця березня 2023 року, повідомляє видання Ceske Noviny.

"Цей крок спрямований на захист зовнішньополітичних інтересів Чеської Республіки у зв'язку зі збройним конфліктом в Україні, який був викликаний вторгненням Російської Федерації, яке підтримується Республікою Білорусь", – йдеться у повідомленні чеського уряду.

Головною метою такого кроку є тиск на Росію та Білорусь з метою припинення агресії та забезпечення безпеки Чехії.

Водночас росіяни та білоруси, які вже мають дозвіл на проживання в країні, не підпадають під дію заборони та можуть подавати документи на продовження посвідки на проживання за стандартною процедурою.

Також положення не поширюється на заявки на короткострокову візу, якщо заявник є членом сім'ї громадянина Чехії або громадянина Європейського Союзу, якого він супроводжує чи слідує.

Наші інтереси: 

Росіяни стали небажаними гостями для східної та центральної Європи.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи