Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Цей макроелемент є дуже важливим для роботи серця, здоров'я кісток і зубів

Світ:

Магній бере участь в більш ніж 300 метаболічних реакціях в організмі. З тих, які ми можемо відчувати на собі, – виробництво енергії, регулювання артеріального тиску, передача нервових сигналів, а також розслаблення м'язів. При дефіциті магнію ми можемо відчувати втому, яка не відповідає виконаній роботі, можливі стрибки тиску, головні болі, апатія, відчуття оніміння, судоми в кінцівках, посмикування повік, безсоння. 

Крім того, Mg бере участь у синтезі білків, сприяє підтримці здоров'я кісток і зубів, а також регулює процес ділення клітин. Він сприяє підтримці пам'яті, мовлення, мислення, уваги тощо. Цим, зокрема, пояснюється його "антистресова" дія, пише дієтолог Світлана Фус

Магній також контролює роботу клітин міокарда і впливає на нормальний перебіг вагітності. Добова потреба в магнії становить 400-420 мг для чоловіків старше 19 років і 310-320 для жінок, і треба додати ще 40 мг вагітним для здорового розвитку плоду.

Продукти, багаті магнієм, не належать до екзотичних, вони доступні та обов'язково повинні бути в раціоні кожного. В першу чергу – різні цільнозернові продукти. А у білому хлібі, шліфованої рисі магнію міститься мало, оскільки він знаходиться в основному в зовнішній оболонці зерна – у висівках, які видаляються при переробці.

Велика кількість магнію міститься в овочах з листям темно-зеленого кольору, тому що магній – важливий компонент хлорофілу, зеленого пігменту рослин. Також багато його в морських водоростях, наприклад, в морській капусті, морепродуктах. Є він і в бобових, рибі, м'ясі, горіхах, сухофруктах, овочах і фруктах. До речі, багато магнію містить м'ясо равликів.

Вживання солодких газованих напоїв, в яких багато фосфору, призводить до втрати магнію. Надмірне вживання кави, консервованих і оброблених продуктів, де вміст магнію втрачається наполовину, впливає на забезпечення магнієм організму.

Харчування сучасної людини обробленими харчовими продуктами призводить до частого виникнення дефіциту магнію. А це разом з іншими факторами сучасного життя (малорухливістю, зловживанням фастфуда, надмірною вагою, переїданням), на жаль, сприяє зростанню серцево-судинних захворювань.

І до речі, не потрібно шукати який-небудь один продукт, який забезпечить магнієм і якого треба їсти кілограми. Щоб в організм надходила достатня кількість цього мінералу, харчування має бути повноцінним і різноманітним, складатися з продуктів різних груп, збагачене рослинною їжею.

Харчуйтеся правильно, слідкуйте за тим, що ви їсте!--

Наші інтереси: 

Корисні поради. Стежити за тим, що ми їмо.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Як добре, що в мене све це вже є!

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Як добре, що в мене све це вже є!

Якщо прагнеш чуда - створюй його!