Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Cеред польських підприємців йдуть змагання за те, як притягнути до себе українців

Світ:

Польські роботодавці пропонують працівникам з України, наприклад, курси польської мови на роботі, місце в дитячому садку та цукерки від Порошенка в крамницях.

19030608.jpeg

Polskie firmy chcą zatrudniać Ukraińców / Źródło: InfoWire.pl

 Про способи, якими роботодавці намагаються заохотити українських працівників пише тижневик «Wprost».

Одна з компаній створила групу координаторок-перекладачок, які є першими особами, з якими стикаються новоприйняті працівники з України; вони допомагають в оформленні документів, організують житло, а коли треба – візит до лікаря. Для власника підприємства кожен працівник з України – це довгострокова інвестиція.

«Минули часи, коли до ураїнських заробітчан ставилися як до когось, хто може лише подавати цеглу і замітати», – пише автор статті Шимон Кравєц.

На запитання, чи українці виїдуть з Польщі, коли Німеччина полегшить їм правила працевлашутвання, голова рекрутингової компанії Work Service Кшиштоф Інґльот заявив, що українцеві легше спілкуватися з поляком, ніж з німцем, а німецькі фірми не так добре підготовлені до приїзду українських працівників.

Щодо ідеї заохочення громадян Філіппін влаштовуватися на роботу в Польщі читаємо, що важко знайти когось, кому ближче католицькі філіппінці, ніж православні українці.

Наші інтереси: 

Тепер у українців кращі умови праці в Польщі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи