Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Це тест для Зеленського: Рябошапка дав відверте інтерв'ю про скандал з Єрмаком

Рябошапка не відкривав би 4 кримінальних провадження стосовно народного депутата, який насмілився розкрити ці корупційні злочини і порадив президенту якнайшвидше відсторонити особу, яка причетна до корупційних діянь. А ще краще – звільнити, аби у слідства не було жодних перепон для швидкого розслідування цього провадження.
 

Про це в ексклюзивному інтерв'ю для 24 каналу розповів екс-генпрокурор України Руслан Рябошапка.

На його думку, ключовим для суспільства є те, чи дійсно посади продавалися і при цьому використовували повноваження і вплив одного з найближчих помічників президента. Також для суспільства важливо зрозуміти, що було продано і чи ті люди, які призначались на посади за гроші, досі є при владі. Саме це цікавить людей, а не те, звідки з’явились плівки.

Як відомо, 29 березня нардеп від "Слуги народу" Гео Лерос виклав кілька відео, на яких брат голови Офісу Президента Денис Єрмак обговорює призначення на державні посади.

Андрій Єрмак заявив, що поява компромату з його братом, який "торгує держпосадами", є особистою помстою Гео Лероса.

Автентичність відео визнано самим Денисом Єрмаком. Окрім цього є факти, які зафіксовані на відео і підтверджені документально. Сьогодні Гео Лерос оприлюднив документи, про які і йшлося на плівках. І є сама флешка з відео, яку передали детективам Національного антикорупційного бюро. Тобто, є всі можливості для швидкого розслідування цієї справи, зазначив Рябошапка.

"Однак бачимо, що паралельно з розслідуванням корупції вчиняють тиск на самого депутата. Так само вважаю, що буде тиск і на НАБУ, і на прокуратуру в тому, аби не дати їм можливості швидко розслідувати цю справу. Я не виключаю актуалізації питання щодо звільнення Ситника з його посади найближчим часом", - сказав він.

Чому ДБР відреагувало миттєво, одразу почавши шукати, хто "злив" ці плівки?

"Здається, достатньо очевидно, що перша реакція – публічна погроза Гео Леросу, висловлена у зв’язку з розкриттям цієї інформації. Ця погроза наступного дня почала реалізовуватись. Тому очевидно, що це помста. І зрозуміло – за що, оскільки сам Андрій Єрмак на своїй сторінці у фейсбуці пояснив, за що він переслідуватиме Гео Лероса.

Ми бачимо факти. Оперативне відкриття 4 проваджень, у яких може фігурувати Гео Лерос; провадження, не пов’язані з корупцією; наявність публічної погрози зі сторони керівника Офісу Президента – це дає всі підстави, щоб про це говорити.

На мою думку, попри те, звідки взялись ці плівки і чи є там склад злочину, реакція президента повинна була бути миттєвою – відсторонення Єрмака на час вивчення цієї справи. Або хоча б заява про те, що він знає про плівки. 

Мені здається, першою причиною є те, що Єрмака призначив сам президент, це його рішення. Очевидно, якщо він його звільнить чи відсторонить, це буде визнанням його особистої кадрової помилки", - сказав Рябошапка.

Він також зауважив, що у Зеленського "лава запасних" не настільки велика, щоб підібрати кандидата на посаду керівника Офісу Президента. Можливо, зараз йдуть комунікації щодо цього питання, тому й рішення достатньо тривалий час не приймають.

"Однак, якщо згадати минулого президента, якого багато хочуть бачити за ґратами, то реакція на скандал зі Свинарчуком тоді була дуже швидкою. Буквально за 1 чи 2 дні його відсторонили, а потім швидко звільнили", - сказав Рябошапка.

Рябошапка нагадав, що почав працювати з командою Зеленського ще в січні-лютому 2019 року, коли була виборча кампанія. Президент, а на той час ще кандидат, завжди говорив, що ми не повинні бути такими, як влада, яку хочемо змінити, тому в нас повинна бути нульова толерантність до корупції. Тому, як він казав, корупція буде якомога жорсткішими методами викорінюватись серед нас.

Чому країна має довіряти президенту, який довіряє такій людині. Це є тестом для президента, чи він готовий посадити трьох своїх друзів, чи він є щирим у прагненні викорінити корупцію", - сказав Рябошапка.

Наші інтереси: 

Знати про подробиці гучного скандалу в "новій чесній владі". Судячи з плівок і цього сюжету, там нема українців. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи