Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Бути господарем на своїй землі

Ми живемо в країні, з якої багато хто прагне виїхати. Виїхати до Америки, Європи, Ізраїлю. Добре, хоч не в Антарктиду. Наші дівчата хочуть заміж за іноземця, а в результаті стають повіями в турецько-голландсько-німецьких борделях або домробітницями, прикутими до кухні (щоправда, дуже гарної кухні). Хлопці хочуть виграти грін-карту або конкурс на пристойну роботу на берегах Рейну (Сени, Темзи...), а в результаті чистять туалети за жирними бюргерами. Декому вдається вирватися з колеса злидарської сансари й пролізти у щось більш-менш пристойне, що пахне синтетичними гамбургерами, лисніє блискучими упаковками прокладок і шарудить зеленими банкнотами. Таких одиниці, але їхня примара змушує мільйони українців всіма правдами й не правдами рватися за межі своєї країни до силіконового раю Заходу.
Колись у наших школах нам викладали на уроках літератури вірші Маяковського. Пам’ятаєте про червону паспортину? “Смотрите, завидуйте - я Гражданин Советского Союза”. Можна, звичайно, багато обговорювати - що поганого й що гарного було в громадян СРСР. Але справа зараз не в цьому. Справа в тому, що не тільки Маяковському, але й останньому чорному посудомийнику США, збиральнику очерету на Кубі відоме це почуття - почуття гордості за свою країну, впевненості в її захисті, любові до своєї Батьківщини. Тільки в нас на питання “Чи пишаєтеся Ви Україною?” позитивно відповідять лише кілька людей у великій аудиторії.

Чи справедливо це? США готові почати військову операцію в будь-якій точці світу заради одного свого громадянина. Кубинець знає, що одним із перших розпоряджень лідера Куби Фіделя Кастро було безкоштовно постачати до кожного будинку, де є маленька дитина, молоко. Чий би це не був будинок - безробітного або банкіра. Так держава піклувалася про своїх громадян. Вселяла в них віру у свою підтримку й почуття гордості. Є чи чим пишатися нам, громадянам України?

Нам кажуть, що нічого гарного в нас немає: розвал, байдужість, злодійство, корупція, убогість, пияцтво. Брешуть. Цього вистачає всюди - і у США, і в Німеччині, і на Кубі.
Є у нас славна історія - виграні війни, великі економічні успіхи, героїчні повстання й походи, велика культура, уміння, не гірше за римлян, будувати Імперії. Адже ми - Великий народ. Але чи вистачить великої історії для гордості за свою країну сьогодні?

Ти скажеш, що в нас усе не так, як треба зараз? Що в інших краще? Що американці, німці, англійці - живуть краще? Нехай це так. Але хіба не ти у цьому винний? “Як! До чого тут я!” - обуриться кожен. Але ж Україна - твоя країна. Адже від Карпат до Козачої Лопані - це твій дім.

Якщо у твоїй квартирі течуть труби, обвалилася штукатурка й таргани почувають себе хазяями, а в сусідів порядок, чистота, євроремонт і повний холодильник - чи буде виходом спробувати перебратися до них, або варто навести лад у себе?



Україна - наш великий дім. Усі його частини, усі його жителі пов'язані між собою мільйонами невидимих ниток. Ми - одна Держава, ми - одна Нація. А Нація - це велика родина. Якщо близькі не допомагають один одному, то родина процвітати не буде. Якщо ж вони живуть, підтримуючи один одного, пам'ятають про рідних і кожен витягує всіх, то так виникають династії. Легко все віддати в чужі руки - нехай вони там “нагорі” усе вирішують, а від мене, мовляв, нічого не залежить. А чи не час зрозуміти, що невинних немає, що за все відповідає кожний. Ми живемо так, як хочемо. Якщо в нас немає бажання наводити лад у своєму домі, то чи варто дивуватися, що в ньому бардак? Якщо ти замість допомоги близьким, пішов пити горілку, то в тебе немає права обурюватися масовою байдужістю й пияцтвом! За тебе ніхто не зробить твоє життя щасливим, а твою країну великою.

Ти - можеш! Для цього тобі потрібно запам'ятати три правила: Перше: “Держава - це Я”. Вона повинна бути такою, як хочеш ти, вона повинна працювати на тебе, заради тебе. Вона повинна забезпечити тебе всіма умовами, які потрібні для гідного життя. Вона повинна проводити реформи заради тебе, заради тебе прагнути миру й заради тебе починати війни. Ти - її мета, ти - її сенс, ти - її місія.

Друге: Таких як ти - багато. Їхнє ім'я - громадяни. І в них є права. Але ці права мертві, поки ними зневажають. Але разом - ви сила. Разом ви - нація. Разом - ви Україна. Сила тільки в єдності. П'ять чоловік можуть змінити життя у дворі або общазі, десять у ВУЗі, районі, тридцять у місті, п'ятсот у країні. Головне - щоб цих людей поєднували загальні цілі, вірність другові, безстрашність у діях і шляхетність у душі. Чи може поміняти життя району чеченське угруповання? Так чому ми, на своїй землі, і, на відміну від угруповання, прагнучи порядку й справедливості, не можемо того самого?

Третє: Ніщо не дається даром. Цей світ - світ боротьби. Ніхто не зробить за тебе нічого. Ти готовий боротися за свою дівчину? Ти готовий боротися за своїх дітей (яких у тебе поки немає, але вони будуть потім)? Ти готовий боротися за себе? Так? Чи тоді готовий ти боротися, за те, щоб Держава служила тобі, твоїм дітям, твоїй дівчині? Щоб її не зґвалтував п'яний відморозок, а з тебе гопники не зняли шапку, а твої діти жили в справедливій і процвітаючій країні?

У світі правлять сильні. То стань сильним. По одому тебе битимуть ті, хто згуртований єдністю. Знайди силу в єдності. Відстояти свої інтереси там, де їх ущемили, змусити поважати себе й близьких, тих, хто прагне витерти об них ноги, хто б вони не були.

Ти не задоволений владою? Тоді міняй її, став ту, якою будеш задоволений, або сам ставай владою - адже це твоя країна. Як-то кажуть, під лежачий камінь коньяк не тече.

Не бійся наводити порядок! Розжени наркоманів, що тусуються поруч із будинком, дай відсіч гопникам, не дозволяй ЖЕКу відключати незаслужено світло у квартирі, борися проти будь-якого свавілля, проти хабарів по місцю навчання й роботи, проти підвищення цін, проти приниження твоєї країни. Якщо ти зміг зрозуміти, що “держава - це я”, то тепер примусь зрозуміти це державу, якщо потрібно - очоль її. Ти хочеш кращого? Стань кращим. Зроби свою країну великою. Будь господарем на своїй землі.

------------------------
В тему:

Президент повинен збагачуватися лише разом з українським народом

Головною загрозою національній безпеці України є її владна верхівка

Суперкорпорація Україна

До всесвітньої української держави-громади

Послання кризовому людству

Беззахисність провокує насильство

Це не божевілля. Це Спарта!

Бгаґавад-ґіта

Арійська стрілецька асоціація

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи