Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Британських дітей не захищали від азійських банд, «щоб не розпалювати расизм» – Fox News (США)

Категорія:

Британська влада знала, що мережа з переважно південно-азійських чоловіків займається розбещенням соціально вразливих дітей, але нічого не зробила, щоб зупинити насильство проти десятків дівчаток, свідчить чергова викривальна доповідь, опублікована на цьому тижні.

Про це на Fox News пише журналіст Adam Shaw 

Картина вимальовується вкрай прикра: більше 15 років тому поліція Великого Манчестера та інші органи місцевої влади не вжили належних дій, хоча й мали дані про майже сотню «підозрілих осіб», які використовували мережу ресторанів на винос як базу для зґвалтувань і брутального поводження з дітьми під опікою у віці від 11 до 17 років.

У доповіді описується, як правопорушники діяли «на очах у всіх» і брали в облогу в пошуках жертв інтернати та прийомні сім'ї.

«Є безперечні докази, що компетентні органи знали, що молоді дівчата зазнають сексуальної експлуатації - зазвичай групою літніх азійських чоловіків, - йдеться в доповіді. - Була серйозна інформація про їхні імена, адреси і номери телефонів, але наявні докази для переслідування злочинців не використовувалися».

У доповіді говориться про «переважно азійських чоловіків», не вдаючись у деталі їхнього походження, релігійну або національну приналежність. Однак, в іншому місці детектив Маргарет Олівер (Margaret Oliver), що забила на сполох через припинення операції, описує випадок, як чоловіки «переважно пакистанського походження» знущаються над «уразливими білими дівчатами» в Хьюмен і околицях Рашем (в районі так званої «каррі- милі», де розташовані численні каррі- і кебаб-крамниці).

У доповіді наголошується, що всі жертви були «молодими білими жінками», а злочинці - «майже виключно дорослими азійськими чоловіками, багато з яких знали один одного через мережу азійських ресторанів».

Доповідь, замовлена у 2017 році мером Великого Манчестера Енді Бернемом (Andy Burnham), описує, як чоловіки забирали дівчат з їхніх будинків, накачували наркотиками і знущалися над ними на «сексуальних вечірках».

Поліція Великого Манчестера почала операцію «Августа», щоб розслідувати звинувачення в педофілії після смерті Вікторії Агольї (Victoria Agoglia). 15-річна дівчинка померла від імовірного передозування героїну у 2003 році, перебуваючи під опікою. Як повідомляє видання «Манчестер івнінг ньюс» (Manchester Evening News), наркотик їй вколов 50-річний Мохаммед Ягуб, за що був засуджений до трьох з половиною років тюремного ув'язнення.

Але, незважаючи на те, що операція виявила щонайменше 57 неповнолітніх жертв і 97 підозрюваних, до відповідальності були притягнуті дуже мало з них. В кінцевому рахунку в 2005 році операцію згорнули - нібито через необхідність «перекидання ресурсів», а зовсім не тому що розслідування себе вичерпало, йдеться в доповіді.

«Принципово важливо, що проблема, вирішити яку мала б операція "Августа", а саме сексуальну експлуатацію на широкій території значної кількості дітей, які перебувають в системі опіки, переважно азійськими чоловіками, так і не була вирішена, - підсумовує доповідь. - Лише дуже невелика кількість підозрюваних були притягнені до відповідальності і їх злочинна діяльність продовжилася».

У доповіді наводяться страшні розповіді дітей про жорстоке поводження і прохання їх врятувати. Повідомляється, що одна дівчинка благала опікунів відвезти її з Манчестера, оскільки азійські чоловіки «змушували її робити те, чого вона не хотіла». Інша розповідає, як її водили в квартири з друзями, давали їй горілку і кокаїн і змушували «робити все, що попросять». У доповіді наголошується, що належного захисту діти не отримали.

Крім того, у доповіді докладно розповідається, як правопорушники поклали око на конкретний дитячий будинок в Манчестері, куди поміщалися новоприбулі з дитячих установ. Так вони забезпечували собі «постійний приплив нових жертв».

Ця доповідь з'явилася майже через шість років після звіту, в якому детально описується жорстокість над 1500 жертвами в Ротергемі, який шокував Британію та потрапив в заголовки міжнародних видань. Як було встановлено в звіті 2014 року, група злочинців «гвалтувала дітей у віці від 11 років, викрадала їх, відвозила в інші міста Англії, била і залякувала».

Близько 80% підозрюваних в тодішньому скандалі були вихідцями з мусульманських країн Південної Азії. Згодом аналогічні банди були розкриті в Ньюкаслі, Бредфорді і Рочдейлі.

У доповіді йдеться про те, що влада ігнорувала ці випадки жорстокого поводження, щоб не розпалювати расизм.

«Ряд опитаних радників вважали, що, зрадивши ці проблеми розголосу, вони "дадуть підживлення" расистським поглядам, які, в свою чергу, можуть залучити політиків з екстремістськими поглядами і поставити під загрозу згуртованість спільноти», - йдеться в ротеремском доповіді.

Кілька опитаних радників вважають, що, відкриваючи ці питання, вони можуть "дати кисень" расистським перспективам, що, в свою чергу, може залучати екстремістські політичні групи та загрожувати згуртованості громади.

Ці ж міркування проявились і в манчестерській справі. Неназваний співробітник поліції сказав, що їм вдалося розшукати злочинця неазійського походження. Офіцер каже, що більшу частину правопорушників становили азійські чоловіки, але «нам веліли розшукати членів інших етнічних груп».

Інший старший слідчий розповів про «делікатні моменти у відносинах між громадами», пов'язані з поліцейською діяльністю в Південному Манчестері. Так, більшість підозрюваних правопорушників були «переважно дорослі азійські чоловіки з числа місцевих етнічних меншин». Він також згадав, що поліція недавно мала справу з іншим випадком, пов'язаним з курдами. За його словами, «між громадами виникла напруженість, і в ході операції "Августа" треба було перевірити звинувачення проти етнічної меншості».

Хоча поліцейське управління категорично запевнило, що побоювання етнічних зіткнень на хід розслідування ніяк не вплинули, воно визнало, що з його наслідками явно довелося рахуватися.

Головний констебль Йен Гопкінс (Ian Hopkins) вибачився перед тими, кого, як він висловився, поліція «підвела» в тому, що не розслідувала скоєні злочини.

«Хочу сказати, що особисто я обурений тим, що про цих дітей не подбали належним чином, і тим жахливим насильствам, які їм довелося перенести, - сказав він. - Я сповнений рішучості зробити все можливе, щоб сьогодні вони домоглися справедливості, в якій 15 років тому їм було відмовлено».

Скандал в Манчестері намалював «гнітючу знайому картину, яка вже спостерігалася в багатьох інших містах по всій країні», - робить висновок доповідь.

«Тим не менше, ця знайома картина жодним чином не полегшує долі постраждалих і жодним чином не скасовує необхідності досконального розслідування скоєних проти них злочинів», - йдеться в заяві.

Наші інтереси: 

Не допустити подальшого безумства сучасного світу, схибленому на політкоректності, і протидіяти підступним витівкам ліберального суспільства, яке жонглює темою расизму. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи